Tottenhamin kannattajat saivat tiistaina kurjia uutisia, kun seura tiedotti hyökkääjä-ässänsä Harry Kanen joutuvan ainakin kuuden viikon pakkolevolle nilkkavamman vuoksi. Valioliigan kaksinkertaiselta maalikuninkaalta jäävät väliin muun muassa Liigacupin välierä ja mahdollinen finaali, Mestarien liigan ottelut Borussia Dortmundia vastaan ja mahdollisesti Pohjois-Lontoon derby Arsenalia vastaan.

Avainpelaajan pitkästä poissaolosta huolimatta Tottenhamin valmentaja Mauricio Pochettino ei hermoile. Argentiinalaisen mukaan Kanen loukkaantuminen ei vaikuta Spursin suunnitelmiin tammikuun siirtoikkunassa mitenkään.

– Harryn tilanne ei muuttanut lähestymistapaamme mitenkään, Pochettino totesi Sky Sportsin mukaan.

Pochettino sanoo Kanen poissaolon tarjoavan akatemian pelaajille tilaisuuden murtautua edustusjoukkueeseen. Spursin hyökkäyspää kun on vaillinainen myös siksi, että Heung-Min Son pelaa samaan aikaan Aasian mestaruusturnauksessa Yhdistyneissä Arabiemiraateissa.

– Tiesimme, että Son viettää Asian Cupissa muutamia viikkoja. Olemme aina olleet avoimia ajatukselle parantaa kokoonpanoamme, olipa Harry kunnossa tai ei. Samalla olemme kuitenkin tietoisia myös siitä, että haluamamme pelaajan saaminen voi olla hyvin hankalaa, Pochettino lisäsi.

[readmore from=Harry-Kane]

– Ei tämä kantaamme muuttanut. Tämä on erittäin hyvä tilaisuus nuorille pelaajille pelata enemmän, astua esiin ja osoittaa osaamisensa.

– Tiedämme, miten paljon terve Harry Kane voi auttaa joukkuetta voittamaan, mutta emme voi käyttää hänen poissaoloaan tekosyynä. Seuraavassa pelissämme Fulhamia vastaan ja Liigacupin toisessa osassa Chelseaa vastaan meidän täytyy pelata samalla mentaliteetilla – ajatellen, että voimme lyödä minkä tahansa joukkueen.