Tottenham voitti tiistaina Manchester Cityn 1-0 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa. Spurs ei säästynyt takaiskuilta, vaikka se pitikin maalinsa puhtaana, sillä joukkueen ykköshyökkääjä Harry Kane linkutti vaihtoon 58. minuutilla.

Kane loukkasi nilkkaansa kaksinkamppailutilanteessa Cityn Fabian Delphiä vastaan. Hän oli jo aiemmin tänä vuonna kahdeksasta ottelusta sivussa juurikin nilkkavamman takia. Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino pelkäsi jo ääneen, että Kanen kausi on ohi.

Sky Sportsin tietojen mukaan Kanen tilanteesta saadaan selvyys tulevina päivinä, mutta vamman vakavuutta on vaikea arvioida täysin ennen kuin turvotus nilkan ympärillä on laskenut.

Tottenhamin keskikentällä pelannut Harry Winks uskoo, että tiistain ainoan osuman iskenyt Son Heung-Min on valmis täyttämään tarpeen tullessa Kanen saappaat.

– Hän on tehnyt niin koko kauden ajan. Hän on tehnyt maaleja, oli Harry joukkueessa tai ei, kommentoi Winks Sky Sportsin mukaan.

– Me tiedämme, kuinka tärkeä Harry on meille. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään vakavaa eikä hän ole sivussa liian pitkään.

– Mutta meillä on mahtavia pelaajia, jotka voivat täyttää sen aukon, kun hän on loukkaantunut. Me osoitimme sen tänään (tiistaina).

Tottenhamin kapteeni, maalivahti Hugo Lloris, oli myös sitä mieltä, että joukkue ei kaadu yhden pelaajan loukkaantumiseen. Kanen arvo on kuitenkin tiedossa.

– Tietysti hän on yksi tärkeimmistä pelaajista joukkueessamme.

– Kaikkien on oltava valmiita auttamaan joukkuetta, kuten olemme tehneet muutaman kerran tällä kaudella, jos meidän on pärjättävä ilman häntä.

– Me kaikki tiedämme, kuinka tärkeä Harry on. Hän kykenee tekemään ratkaisevia maaleja, mutta tämä on hyvä mahdollisuus muille pelaajille näyttää osaamistaan. Meillä on lahjakas joukkue.

– Jalkapallossa on oltava parhaat pelaajat hyvässä vireessä, jos haluaa saavuttaa isoja asioita, mutta tärkein asia on joukkue ja yhtenäisyys.