Tottenhamin alkukausi on ollut vaisu. Spurs-manageri Mauricio Pochettino puhui aiemmin suoraan siitä, minkälaisia vaikutuksia kesän siirtoikkunalla on ollut joukkueeseen. Saman myönsi nyt myös tähtihyökkääjä Harry Kane.

Tottenham sai kaavittua lauantaina kotivoiton Southamptonista, vaikka helppoa se ei ollut. Serge Aurier lensi suihkuun jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta Kane teki vajaalla tärkeän 2-1-voittomaalin.

Tottenhamin pelaajat olivat kesän aikana siirtohuhujen kohteena. Kieran Trippier lähti Atlético Madridiin, mutta myös Christian Eriksen olisi halunnut siirtyä. Eriksen jäi lopulta Tottenhamiin, mutta miehen motivaatiota on kyseenalaistettu sen jälkeen. Lisäksi Danny Rose, Toby Alderweireld sekä Jan Vertonghen olivat huhujen kohteena.

Kane myönsi suoraan, että kesän tapahtumilla on ollut vaikutusta joukkueeseen.

– Totta kai, kun siirtoikkuna on mennyt kiinni, meillä oli ehkä pelaajia, jotka olisivat halunneet lähteä. Ja se oli yleisesti tiedossa, että oli pelaajia, jotka olivat lähellä lähtöä, mutta jäivät sitten lopulta, Kane myönsi Skyn Soccer Saturdayn haastattelussa.

– Eihän sellainen tilanne ole koskaan helppo. Mutta nyt kun ikkuna on kiinni, haluamme kaikki mennä oikeaan suuntaan, Kane jatkoi.

Tottenham on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, mutta mukaan on mahtunut shokkitappio Newcastlelle sekä tappio Leicesterille. Lisäksi Spurs putosi liigacupista nolosti Kakkosliigassa pelaavalle Colchesterille.

Spurs-kapteeni peräänkuuluttaa sitoutumista.

– Kuka tahansa kentällä onkaan, hänen on annettava kaikkensa tälle seuralle. Se on kaikki, mitä voimme vaatia. Pelaajan täytyy laittaa yksilölliset tarpeet sivuun ja tehdä kaikkensa pelatakseen parhaalla mahdollisella tasolla, koska se myös auttaa sinua yksilönä.

Kane ei osaa sanoa tarkalleen, mistä heikot esitykset ovat johtuneet. Hyökkääjän mukaan joukkue harjoittelee hyvin ja tekee kaiken niin kuin pitäisi, mutta otteluissa se ei aina ole näkynyt.

– Meidän täytyy vain löytää taas se hyvä fiilis.

Kane on ollut Spursin tärkeimpiä pelaajia. Kane on tehnyt viisi maalia ja syöttänyt yhden osuman. Tehot eivät kuitenkaan lämmitä kapteenia, mikäli joukkue ei menesty.

– Jos häviämme, syytän itseäni. Jos voitamme, on ihan sama teenkö maalia vai en, olen silti tyytyväinen, mies lausui.