Harry Kane on maailman tämän hetken paras hyökkääjä. Tätä mieltä on Espanjan entinen maajoukkuepelaaja, La Rojan kaikkien aikojen paras maalintekijä David Villa, joka lopettaa uransa tähän kauteen Japanin liigassa.

Tottenhamia edustava Kane, 26, on säkenöinyt erityisesti Englannin maajoukkueessa. Brittikärki on tehnyt ”Kolmen leijonan” riveissä 32 maalia 45 pelissä siitä lähtien kun debytoi A-maajoukkueessa vuonna 2015.

Päättyneen maaottelutauon aikana Kane teki peräti neljä maalia kahdessa ottelussa, kun Englanti kohtasi Montenegron ja Kosovon. Sen myötä Kane voitti EM-karsintojen maalipörssin 12 maalilla. Tilaston kakkospaikan jakoivat 11 maalia viimeistelleet Israelin Evran Zahavi ja Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo. Kymmeneen osumaan ylsivät Huuhkajien eli Suomen jalkapallomaajoukkueen Teemu Pukki ja Serbian Aleksandar Mitrovic.

– Hän on paras hyökkääjä tai ysipaikan pelaaja tällä hetkellä, Villa sanoi Sky Sportsin mukaan Kanesta.

– Hän on loistava lähes kaikessa mitä tekee ja varmasti yksi kandidaateista kultaisen kengän voittajaksi vuoden 2020 EM-kisoissa.

Kane on tehnyt tällä kaudella seurajoukkueessa kymmenen maalia 15 pelissä kaikissa kilpailuissa.

Villa ei halunnut spekuloida liikaa sillä, jatkaako Kane uraansa Tottenhamissa. Alkukauden heikosti pelannut ja manageria keskiviikkona Mauricio Pochettinosta José Mourinhoon vaihtanut seura on Villan uskomuksen mukaan Kanelle tärkeä.

Lue lisää Tottenhamin valmentajamuutoksesta täältä.

[readmore from=Tottenham]

– Et tarvitse siirtoa toiseen seuraan motivoidaksesi itseäsi. Harry on aina pelannut Tottenhamissa, Villa tokaisi.

– Tiedän ettei heillä ole mennyt tänä vuonna niin hyvin, mutta en ole hänen päässään, en tiedä hänen tulevaisuuttaan.

Kane on osin poikkeuksellinen pelaaja nykyajan jalkapallossa, sillä hän on pysynyt uskollisena kasvattiseuralleen muiden suurseurojen kiinnostuksesta huolimatta ja on sen myötä yksi Spursin fanien suursuosikeista.