Tottenhamin entinen tähtihyökkääjä Gary Lineker sanoo, että joukkueen nykyinen ykköspyssy Harry Kane ei ansaitse kritiikkiä tuoreista kommenteistaan.

Englannin maajoukkueen kapteeni Kane, 26, on edustanut Tottenhamia vuodesta 2004 lähtien ja pelannut seuran edustusjoukkueessa 278 ottelua tehden niissä yhteensä 181 maalia, mutta hän ei ole voittanut vielä yhtään pokaalia.

Kane myönsi hiljattain, että hänelle ei olisi ongelma lähteä Spursista, jos hän kokisi, ettei seura mene enää ”oikeaan suuntaan”.

[readmore from=Harry-Kane]

Linekerin, 59, mielestä Kanen kanta on ymmärrettävä.

– Hän on maailmanluokan pelaaja, yksi parhaista hyökkääjistä koko maailmassa, ja Spursin viimeaikainen kehitys on varmasti aiheuttanut jonkin verran turhautumista, kommentoi Lineker Talksportille.

– Se ei ole helppoa. Olemme nähneet sen Arsenalin kanssa, että uuden stadionin rakennuttaminen voi hidastaa kehitystä, ja niin on luultavasti käynyt myös Tottenhamissa.

– Hän on vain todella rehellinen. Jokainen pelaaja haluaa voittaa jotain urallaan. Minäkään en voittanut urallani juurikaan.

– Mutta Harry Kanen tasoisen pelaajan kohdalla se on mahdoton ajatus, ettei hän voittaisi mitään koko urallaan.

– Häntä ei voi kritisoida siitä, että hän ajattelee niin. Hän on ollut Tottenhamissa pitkään ja hän on ollut loistava. Ja hän saattaa hyvinkin jäädä sinne, he saattavat kehittyä, mutta sanoisin, että he tarvitsevat vielä neljä tai viisi pelaajaa, jos he haluavat tosissaan taistella mestaruudesta.