Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane pääsi tiistaina pitkästä aikaa maalin makuun, kun hän iski joukkueensa toisen maalin 2-0-voitossa West Hamia vastaan Valioliigassa.

Kane, 26, loukkasi takareitensä uudenvuodenpäivänä Southamptonia vastaan ja palasi pelikentille vasta viime perjantaina, kun Tottenham pelasi ensimmäisen ottelunsa koronatauon jälkeen. Tuolloin hän ei vielä onnistunut maalinteossa, kun Tottenham tasasi pisteet Manchester Unitedia vastaan maalein 1-1.

Englannin maajoukkuekipparin edellisestä virallisesta maalista oli ehtinyt vierähtää jo yli puoli vuotta.

– Hyökkääjänä haluaa tehdä maaleja ja auttaa joukkuettaan voittamaan. Se oli vaikea ottelu. Meillä oli muutama maalipaikka, ja oli kiva osua ottelun lopussa, kommentoi Kane Sky Sportsille.

– Kyse on siitä tunteesta päästessä takaisin kentälle, kun on ollut sivussa yli puoli vuotta. Minun olisi pitänyt tehdä toinenkin maali, mutta oli mukavaa tehdä yksikin.

– Olen hyvässä kunnossa. Olen tehnyt todella kovaa töitä.

Harry Kane

@HKane
Waited a long time for that! Perfect night to win and get back on the scoresheet. #COYS

Kanelta kysyttiin, miltä tuntui, kun hän ei ollut pitkään aikaan tehnyt maalia.

– Minä olen sellainen pelaaja, joka on aina valmis seuraavaan otteluun, tein sitten maalin tai en. Se ei vaivaa minua liikaa. Maalin tekeminen on maailman paras tunne.

Kane on nyt pelannut Tottenhamissa 200 Valioliigan ottelua tehden niissä yhteensä 137 maalia.

– Se on hyvä [suoritus], mutta aina on varaa kehitykselle. 200 ottelua tulee täyteen niin nopeasti. Vuodet menevät vauhdilla ohi, ja niistä on otettava kaikki irti. Olen yhä vasta 26-vuotias, joten toivottavasti pääsen 200 maaliin mahdollisimman pian.

Squawka

@Squawka
Most goals scored in the Premier League after 200 appearances for a single club:

🇦🇷 Sergio Agüero (138)
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Harry Kane (137)
🇫🇷 Thierry Henry (131)

Elite goalscorers. 🔥

Tottenhamin päävalmentaja José Mourinho iloitsi Kanen puolesta.

– Hän on tehnyt paljon töitä. Nyt hänestä kirjoitetaan mukavampia otsikoita ja hänen on parempi olla.

– Hän on ollut ilmiömäinen karanteenin aikana, hän on tehnyt uskomattoman määrän töitä kotonaan ja nyt hän on siinä kunnossa, että hän voi auttaa joukkuetta.

Mourinho antoi kehuja joukkueelleen ja hyvälle vastustajalle.

– Olen tyytyväinen tulokseen ja nollapeliin.

– Meillä oli vastassa joukkue, jolla on todella kokenut valmentaja [David Moyes], joka organisoi joukkueensa todella vaikealla tavalla. Minä ennakoin sen, mutta he tekivät tästä vaikean pelin meille.

– Meillä riitti hyviä pelaajia penkillä, siitä oli minulle apua.

– Jos totta puhutaan, niin minusta ei ole reilua, että West Hamilla oli 24 tuntia vähemmän aikaa valmistautua kuin meillä. Sellaista se on tällä hetkellä, mutta se ei ole mukavaa.