Harry Kane oli iskussa, kun Tottenham murjoi Leicesterin tärkeässä taistelussa europaikoista. Spurs-tähden kaksi maalia toivat lontoolaisille kotinurmella selvän 3-0-voiton.

Leicesteriltä puuttui otteluista useita avauksen puolustajia. Sivussa olivat Ben Chilwell, Ricardo Pereira ja pelikieltoa kärsinyt Caglar Soyuncu.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
YOU BEAUTY!!

⚪ #THFC 3-0 #LCFC 🔵

Tottenham aloitti maalinteon jo ottelun alkumetreillä. Son Heung-minin laukaus kimpoili Leicesterin epäonneksi James Justinin kautta omaan maaliin.

Leicesterillä oli 24. minuutilla loistotilaisuus tasoittaa. Ayoze Pérezin hyvä laukaus oli uppoamassa ylänurkkaan, mutta Hugo Lloris’n erinomainen venytys pelasti Tottenhamin.

Seuraavassa tilanteessa vastaiskuun syöksyi Son. Korealainen pääsi nokikkain Kasper Schmeichelin kanssa, joka otti vieraille tärkeän torjunnan.

Tottenhamin johto kasvoi vielä avauspuoliskon loppuun. Vastaisku alkoi Leicesterin epäonnistuneen kulmatilanteen jälkeen ja sen päätti Harry Kane varmalla viimeistelyllä Schemeichelin selän taakse.

Vain kolme minuuttia edellisen jälkeen Kane osui toistamiseen. Englantilainen ohitti taitavasti Leicester-puolustuksen ja ampui kovalla kierteellä pallon ylänurkkaan.

Leicesterille tarjoutui toisen puoliskon alkuun tilaisuus kiriä, kun joukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Demarai Grayn laukaus oli hyvä, mutta Lloris onnistui ohjaamaan hanskallaan nopeasti reagoiden pallon yläriman päältä päätyrajasta yli.

Lisämaaleja ei lopulta nähty ja pisteet jäivät Lontooseen.

Leicesterin hävittyä Manchester United nousee joukkueen ohi neljän parhaan joukkoon, jos seura voittaa seuraavan ottelunsa West Hamia vastaan. Leicester ja United kohtaavat toisensa päätöskierroksella.

Tottenham puolestaan nousi kuudenneksi kiinni Eurooppa-liiga -paikkaan.