Maaliskuussa pelataan maaottelurintamalla ainoastaan harjoituspelejä, mutta henkilökohtaisella tasolla ottelujen merkitystä ei voi väheksyä. Muun muassa Englannin MM-joukkueessa on epäilemättä vielä monia paikkoja auki, joten näyttöpaikat on syytä käyttää hyvin.

Verrattain avoin Englannin palapeli on keskuspuolustuksen osalta. Manageri Gareth Southgate jätti otteluista Hollantia ja Italiaa vastaan syrjään kokeneemmat Chris Smallingin ja Gary Cahillin, ja antaa nuoremmille toppareille tilaisuuden näyttää osaamistaan.

Yksi näistä nuorista on Leicesterin Harry Maguire. 25-vuotias Maguire pelaa vasta toista täyttä valioliigakauttaan, mutta hän on noussut niin nopeasti sarjan eliittiin, että paikka MM-joukkueessa on täyttä realismia. Maguire debytoi maajoukkueessa lokakuussa Englannin viimeisessä karsintapelissä ja pääsi pelihommiin saman tien myös marraskuun treenipeleissä.

[readmore from=Harry-Maguire]

Täksi kaudeksi Leicesteriin Hullista siirtynyt Maguire pitää kilpailutilannetta kovana, mutta uskoo vakaasti mahdollisuuksiinsa napata MM-joukkueesta avauskokoonpanon paikan. Tason laajuudesta – tai Southgaten ennakkoluulottomuudesta – kertoo sekin, että James Tarkowski ja Alfie Mawson kutsuttiin ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen vain kolme kuukautta ennen MM-kisoja.

– Kokoonpanosta jäi ulos hyviä pelaajia, ja kilpailu on erityisen kovaa omalla pelipaikallamme, Maguire totesi Sky Sportsin mukaan.

– Southgate voi valita useista vaihtoehdoista. Sen näkee myös Tarkowskin ja Mawsonin nimeämisistä. Topparin tontille on tunkua.

– Saan uskoa ja itseluottamusta siitä, että Gareth valitsi minut mukaan ennen kokeneempia puolustajia. Sormet ristiin, että niin käy jatkossakin.

– Olen elämäni kunnossa. Pidin viime kaudella Hullissa pintani, mutta nyt olen kehittynyt edelleen. Olen oppinut mahtavilta pelaajilta, Maguire lisää.

Maguire on pelannut Leicesterin kaikissa 30 valioliigaottelussa. Maaleja peleissä on syntynyt kaksi ja maalisyöttöjä neljä.