Englannin pankki on uusimassa suurimman käteismaksuvälineensä, 50 punnan setelin ulkoasun, samalla kun sen valmistusmateriaali muuttuu. Yleisöltä on saatu paljon vihjeitä ja toivomuksia designin suhteen.

Johnny Sharples -nimisen henkilön aloittamalla adressilla kerätään nimiä, jotta uuteen seteliin saataisiin kaikista maailman vaihtoehdoista kuva Harry Maguiresta – ratsastamassa yksisarvisella. Otos Leicester-puolustajasta tallennettiin Venäjän MM-kisojen aikana.

– Yhdessäkään seteleistä ei tähän mennessä olla nähty MM-kisojen semifinalistia ratsastamassa myyttisellä olennolla. Jalkapallon kotiin palauttamisen edun nimissä; mikä olisi parempi aihe kuin Maguire ratsastamassa yksisarvisella?, adressissa kysytään.

Hölmöjä ideoita on maailma täynnä, ja ne saavat kannatusta: adressin on allekirjoittanut jo yli 14 000 brittiä. Oman kortensa kekoon kantaa myös Maguiren maajoukkuetoveri Kyle Walker, joka ehdottaa itseäänkin setelikuvastoon.

– Laitetaan se tapahtumaan, Englanti! Minulle riittäisi paikka vitosen setelissä – isompi summa tarvitsee isomman pään.

Kyle Walker

@kylewalker2
Make it happen England! I’ll be happy on a fiver. Plus a bigger amount needs a bigger head... change.org/p/bank-of-engl…

BBC Sport

@BBCSport
The petition is flying! 🤯

Could Harry Maguire really be the face of the new £50 note?

Read: bbc.in/2ykCVzV