Manchester United vahvisti maanantaina, että se on hankkinut Englannin maajoukkuetoppari Harry Maguiren Leicesteristä.

Maguiren, 26, ja Unitedin sopimus on kuusivuotinen, ja siinä on optio yhdestä lisävuodesta. Lehtitietojen mukaan United maksaa Leicesterille hänestä 80 miljoonan punnan siirtokorvauksen. Kyseessä on uusi puolustajien siirtoennätys.

– Kun Manchester United tulee koputtamaan ovellesi, se on uskomaton mahdollisuus, kommentoi Maguire uuden seuransa tiedotteessa.

– Olen innostunut keskusteltuani managerin kanssa visiosta ja suunnitelmista, jotka hänellä on joukkuetta varten. Sen näkee selkeästi, että Ole (Gunnar Solskjær)rakentaa joukkuetta voittaakseen pokaaleja. Odotan innolla, että pääsen tapaamaan uudet joukkuekaverini ja aloittamaan kauden.

Maguire pelasi viime kaudella Leicesterissä 32 ottelua ja teki kolme maalia. Hän edusti Leicesteriä kesästä 2017 lähtien. Aiemmin urallaan Maguire on edustanut myös Hullia, Wigania, Sheffield Unitedia ja Barnsleya. Englannin A-maajoukkueessa Maguire on esiintynyt 20 kertaa.

Hän on Manchester Unitedin kesän kolmas hankinta. Aiemmin seuraan liittyivät jo laitapuolustaja Aaron Wan-Bissaka Crystal Palacesta ja laitahyökkääjä Daniel James Swanseasta.

Manchester United

@ManUtd
We have an important announcement to make...

Welcome, @HarryMaguire93 👋 #MUFC