Liverpoolin 16-vuotias Harvey Elliott on erotettu seurajalkapalloilusta 14 päivän ajaksi, BBC uutisoi. Tapaus liittyy Elliottin kuvaamaan Snapchat-videoon, jonka hän lähetti viime kesän Mestarien liiga -finaaliottelun Liverpool−Tottenham aikana.

Sanktion langetti Englannin jalkapalloliitto, jonka sääntöjä Elliott rikkoi. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan 350 puntaa sakkoja.

Elliott on pyytänyt tapausta aiemmin anteeksi ja myöntänyt toimineensa väärin. Video oli kuvattu hänen ystävänsä luona. Videon todettiin halventavan Spurs-hyökkääjä Harry Kanea. Elliott on kertonut, ettei tuolloin tajunnut loukkaavansa ketään.

Liverpool kertoi aiemmin Englannin jalkapalloliitolle, että he ovat puhuneet Elliottin kanssa tapauksesta, ja että hän ymmärtää toimineensa väärin. Joukkueen kapteeni Jordan Henderson on myös keskustellut Elliottin kanssa asiasta.

Nuori laituri siirtyi viime kesänä Liverpooliin Fulhamista. Fulhamin paidassa Elliottista tuli viime keväänä kaikkien aikojen nuorin Valioliigassa pelannut pelaaja, kun hän oli 16 vuotta ja 30 päivää vanha.