Héctor Bellerín valittiin syyskaudella Arsenalin edustusjoukkueen varakapteeniksi.

Pierre-Emerick Aubameyang kantaa kapteenin nauhaa ollessaan kentällä, mutta muussa tilanteessa Bellerín nousee kapteeniksi.

25-vuotias Bellerín on edustanut Arsenalia jo vuosikausien ajan. Bellerín saapui Arsenaliin Barcelonan junioriakatemiasta kesällä 2011.

Tällä kaudella vain kahdeksassa sarjaottelussa loukkaantumisten vuoksi pelannut Bellerín kertoi olevansa valmis nousemaan Arsenalin ensimmäiseksi kapteeniksi.

– Puhuin valmentajan kanssa muutaman kuukauden ajan ja hän kertoi minulle, että voisin olla yksi seuraa edustavista kapteeneista. Olin hyvin onnellinen siitä, koska olen viettänyt tässä seurassa jo vuosia ja tiedän, miten Arsenal toimii ja menee eteenpäin, Bellerín totesi seuran julkaisemassa haastattelussa.

– Ihmiset eivät välttämättä näe minua suurena johtajana kentällä, joka huutaa koko ajan ohjeita, mutta on monta erilaista tapaa johtaa joukkuetta. On tärkeää, että kapteeniston ulkopuolella on myös pelaajia, joita kuunnellaan, kun he nostavat ääntään. Heitä kuunnellaan yhtä paljon kuin kapteeneja. Se on kaikista tärkeintä. Kaikilla on sama tavoite ja se on viedä tätä seuraa eteenpäin.

Bellerín oli aikoinaan yksi kapteeneista myös Barcelonassa.

– Olen ollut nuoresta lähtien kapteeni. Barcelonassa olin aina yksi kapteeneista. Olen tottunut siihen rooliin.