Arsenalia vielä ainakin toistaiseksi edustava Héctor Bellerín on tätä nykyä Kakkosliigan Forest Greenin pienosakas, kertoo The Athletic.

Puolustaja on tullut tunnetuksi eettisten asioiden ja ympäristön tilan esiin nostajana. Viime kauden lopulla hän toimi keulakuvana ympäristöprojekti One Tree Plantedille, sitoutumalla istuttamaan 3000 puuta jokaista Arsenalin voittamaa ottelua kohti. Projektiin mukaan liittyneiden kannattajien avulla istutettiin Amazonin alueelle lopulta 50 000 uutta puuta.

Osuudellaan Forest Greenistä espanjalaispakki haluaa olla tukemassa FIFAn ”maailman vihreimmäksi jalkapalloseuraksi” tunnustaman tahon ympäristöön ja eettisiin innovaatioihin liittyvää toimintaa.

Bellerín näkee aktiivisuutensa positiviisena tekijänä myös oman pelaamisensa suhteen.

– Sain aikoinani paljon piikittelyä tekemisistäni kentän ulkopuolella. Olen kuitenkin aina sanonut, että kaikki se aktiivisuus lataa akkujani, ja auttaa pelaamaan paremmin, More Than A Footballer -nimisen podcastin hiljattain lanseerannut 25-vuotias summaa.

Systeemi on mitä ilmeisimmin toiminut myös peliä ajatellen – Bellerínin sopimusta Arsenalin kanssa on jäljellä vielä kolme vuotta, mutta niin Juventus, PSG kuin Bayern München ovat kiinnostuneita pulittamaan hänestä sievoisia summia vielä tässä siirtoikkunassa.

Hiljattain julkaistussa tutkimuksessa arvioidaan, että ilmastonmuutoksen johdosta Englannin neljällä korkeimmalla sarjatasolla pelaavista 92 seurasta jopa 23 voi odottaa kotistadioninsa olevan enemmän tai vähemmän veden vallassa vuonna 2050.

– Monet ihmiset elävät jalkapallon vuoksi. He heräävät joka aamu miettien tulevan viikonlopun peliä. Kun näille ihmisille annetaan todellista tietoa siitä, mitä saattaa olla edessä, uskon että se voi auttaa heitä harkitsemaan valintojaan uudelleen.