Tottenhamin maalivahti ja kapteeni Hugo Lloris kiittää manageri Mauricio Pochettinoa siitä, että hän on yhä seurassa.

Ranskan maajoukkueen torjuja Lloris, 32, pelaa parhaillaan seitsemättä kauttaan Spursissa. Hänen aikansa lontoolaisseurassa olisi voinut päättyä jo monta vuotta sitten, ellei Pochettino olisi korvannut Tim Sherwoodia.

Lloris oli pelannut Tottenhamissa André Villas-Boasin ja Sherwoodin alaisuudessa. Pochettino saapui seuraan kesällä 2014 Southamptonista ja muutti kaiken.

– Se on varsin yksinkertaista. En oikein pitänyt siitä, miten minulla meni täällä, kun olin ollut seurassa kaksi vuotta. Minulla oli paljon kysymyksiä mielessäni. Sitten tapasin Pochettinon, kommentoi Lloris ESPN:lle.

– Tiesin heti hänet tavattuani, että hän oli oikea mies tehtävään. Hän on sellainen ihminen, jolle haluaa tehdä töitä ja jonka puolesta haluaa taistella. On vaikeaa kuvailla sitä tunnetta, kun tapaa jonkun ja tietää heti, että hänellä tulee olemaan iso vaikutus uraasi.

– Se johtuu hänen tavastaan lähestyä ja ajatella jalkapalloa, siitä kuka hän on, miten hän kehittää suhteita, ja meidän [suhteemme] on nyt vahvempi kuin koskaan.

Llorisin mukaan Pochettino valmennusryhmineen on nostanut koko seuran uudelle tasolle.

– Jalkapallossa ei ole sijaa sattumalle, sitä saa mitä tilaa. Olemme tehneet viimeisen viiden kauden aikana niin paljon töitä auttaaksemme seuraa kehittymään ja menemään oikeaan suuntaan. Siitä kuuluu kunnia managerille ja hänen valmennusryhmälleen. He toivat oikeanlaisen energian ja filosofian tähän seuraan.