Arsenal-legenda Ian Wright sanoo olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että lontoolaisseura nimitti Arsène Wengerin seuraajaksi Unai Emeryn.

– Tietysti se tuli vähän shokkina. Minusta tuntuu, että kaikki sulattelivat jo (Mikel) Artetan tuloa, vaikka tämä on kokematon siihen tasoon nähden, jota me tarvitsemme. Mutta Emery – olen hyvin tyytyväinen, Wright kommentoi Sky Sportsille.

[readmore from=Unai-Emery]

Hänen mukaansa seurajohto joutui tekemään massiivisen päätöksen ja Emeryllä riittää nyt työsarkaa.

– Niin paljon kuin olen heitä kritisoinutkin, minun on silti kiitettävä heitä toivottavasti oikean kaverin saamisesta, koska kyseessä on työ, jota en itse haluaisi tehdä. Arsène Wengerin korvaaminen 22 vuoden jälkeen on massiivinen työ itsessään.

Wrightin mukaan seurajohto toimi kuitenkin väärin ottaessaan ennen hakuprosessin päättymistä yhteyttä Arsenalin entiseen keskikenttämieheen Patrick Vieiraan, vaikka valinta tehtiin todennäköisesti vain Emeryn ja Artetan välillä.

– Tapa, jolla se hoidettiin, oli häpeällinen. Ei Vieiran kaltaiselle legendalle voi soittaa – ja minkä takia? Näennäistoimintana? Oliko kyse Rooney-säännöstä? Se on noloa.

– Jos aiotte valita Emeryn tai Artetan, keskittykää vain heihin. Älkää soittako Patrickille. Miltä Patrickista nyt tuntuu?