Aston Villan entinen puolustaja Micah Richards pohtii Daily Mailille kirjoittamassaan kolumnissa, tekikö joukkueen kapteeni Jack Grealish oikean ratkaisun solmiessaan aiemmin tällä viikolla viiden vuoden jatkosopimuksen.

Grealish, 25, on edustanut Villaa kuusivuotiaasta lähtien ja pelannut seuran edustusjoukkueessa 188 ottelua. Viime kaudella hän oli joukkueen ehdoton ykköstähti tehtaillen sarjanousijan riveissä Valioliigassa kahdeksan osumaa ja kuusi maalisyöttöä.

Englannin A-maajoukkueessa tässä kuussa debytoinut Grealish on lehtitietojen mukaan jo pitkään ollut Englannin suurseurojen kiikarissa. Jatkosopimuksensa myötä hän vaikutti kuitenkin sitoutuvan kasvattajaseuraansa vielä tuleviksin vuosiksi.

Viime vuonna pelaajauransa lopettanut Richards, 31, seurasi Grealishin kehitystä Aston Villan riveissä lähietäisyydeltä. Hänestä on hieno asia, että Grealish pysyy uskollisena Villalle, mutta Richardsia kiehtoisi nähdä hänet jonkin suurseuran riveissä.

– Jack on heidän johtajansa, ja uutinen hänen uudesta sopimuksestaan antoi kaikille valtavan nosteen. Hän on onnensa kukkuloilla ja ansaitsee palkintonsa.

– Henkilökohtaisesti olen onnellinen hänen puolestaan. Hän on miellyttävä jätkä, josta ei voi olla pitämättä. Olen myös vaikuttunut siitä, miten Villa on panostanut tänä kesänä joukkueeseensa ja uskon heidän taas säilyttävän sarjapaikkansa. Siitä on valtavasti apua, että kaikki kysymykset hänen tulevaisuudestaan on nyt kuopattu. Hän tulee loistamaan.

Grealish debytoi Aston Villan ykkösmiehistössä vuonna 2014. Kuva: Getty Images

– Osa minusta kuitenkin pohtii, tarkoittaako tämä sopimus sitä, että hän on menettänyt mahdollisuutensa pelata huippuseurassa Valioliigassa.

– Manchester Unitedin kiinnostusta seurattiin tarkasti läpi kesän, mutta syystä tai toisesta spekulaatiot eivät johtaneet siirtoon Old Traffordille. Lukuisat seurat ovat tarkkailleet Jackia vuosien saatossa. Ymmärrykseni mukaan Manchester City oli jossain vaiheessa kiinnostunut. Jos minulta olisi kysytty, niin olisin vastannut lyhyesti, että ”Hankkikaa hänet!” En ole epäkunnioittava Villaa kohtaan. Sanon vain, että hänen rahkeensa riittävät pelaamaan ehdottomalla huipulla.

– Hän on parasta, mitä Villalle on vuosikymmeneen tapahtunut ja pukuhuoneen johtaja. Jack on isossa seurassa, jolla on mittavat perinteet, mutta se olisi väistämättä erilainen kokemus hänelle, jos hän siirtyisi seuraan, joka taistelee tällä hetkellä taulukon kärkipäässä.

– Olen täysin vakuuttunut, että hän on riittävän lahjakas huipputasolle. Olen henkilökohtaisella tasolla iloinen siitä, että hän on onnellinen ja tehnyt sopimuksen seuran kanssa. Silti osaa minusta – ja varmasti monista muistakin jalkapallon ystävistä – kiehtoisi nähdä hänet suurimmilla näyttämöillä.

– Tuleeko hänestä yksi niistä nykyjalkapallon harvoista, jotka pysyvät koko uransa samassa seurassa? Ehkä. Jos niin käy, kannattajat pitävät häntä yhtenä kaikkien aikojen legendoista. Lojaalius on nykyään harvinaista, ja hänen päätöksessään on jotain virkistävää.