Englannin maajoukkueen mukana parhaillaan oleva Jack Wilshere on käynyt läpi vaikeita vaiheita, ei vähiten suhteessa rakastamaansa Arsenaliin. Keskikentän raajata kertoo viime elokuussa käymästään keskustelusta manageri Arsène Wengerin kanssa.

– Se oli rehtiä puhetta aiheesta joka oli kuplinut pinnan alla pitkään. Oli kaikkien tiedossa että viimeinen vuosi sopimuksestani oli alkanut, olin ollut pitkään loukkaantuneena, enkä varsinaisesti kuulunut managerin suunnitelmiin.

Wengerin kertoma oli silti Wilsheren korviin karua kuultavaa.

– Hän vain sanoi että tällä hetkellä seura ei ole tarjoamassa sinulle sopimusta. Jos saat sellaisen jostain muualta, voit lähteä.

Sittemmin tilanne on muuttunut – seuralle uskollisuutta vuosia vakuuttanut pelaaja on pysynyt kunnossa, ja Arsenal on tehnyt tälle tarjouksen. Se ei vain ole eritysen hyvä; muun muassa palkkaa on alennettu entisestä. Vaikka Wilsheren ensisijainen halu on jäädä, tällä tarjoustilanteella se näyttää epätodennäköiseltä – yhdeksänvuotiaana Arsenaliin tullut pelaaja saattaa vaihtaa maisemaa ensi kesänä.

– Tietenkään en ollut iloinen kuulemastani. Toisaalta tavallaan tiesin jo ennalta tämän olleen tulossa. Mietin asiaa; tuossa vaiheessa siirtoikkuna oli vielä auki. Päätin kuitenkin taistella paikastani tässä joukkueessa, tapahtuipa se sitten vaikka Liigacup-otteluissa saadun peliajana kautta.

Maajoukkueeseen paluustaan hyvin ylpeä ja otettu Wilshere saattaa joutua lähtemään MM-kisoihin tilanteessa, jossa ei edelleenkään tiedä ensi kauden seuraansa.

– En usko sen häiritsevän keskittymistä. Tämä on yksi tärkeimmistä vuosista urallani. Jos antaisin sopimusasioitten sotkea päätäni, olisin varmasti siirtynyt jonnekin tammikuussa. Halusin kuitenkin keskittyä vain ja ainoastaan palaamaan Arsenalin avaukseen, ja sen jälkeen Englannin kokoonpanoon.

Ennen tulevaa kesää ehtii vielä tapahtua paljon.

– Totta kai olisi mukava lähteä kisoihin sopimusasiat valmiiksi katsottuina. Siihen on kuitenkin vielä kolme kuukautta, ja meidän pitää joukkueena päättää kausi vahvasti. Jäljellä on tärkeä kilpailu joka meidän pitää voittaa Arsenalin kanssa. Sen jälkeen toivon että olen lopullisessa kisamiehistössä mukana ja täynnä itseluottamusta.

Arsenal jatkaa Eurooppa-liigaa puolivälierissä 5.huhtikuuta, Moskovan TsSKA:a vastaan pelattavassa kotiottelussa.

Lähde: The Guardian