Borussia Dortmundin laitahyökkääjä Jadon Sancho keräsi kehuja joukkuekavereiltaan debytoituaan perjantaina Englannin A-maajoukkueessa.

Sancho, 18, tuli toisella jaksolla kentälle Raheem Sterlingin tilalle Nations Leaguen ottelussa Kroatiaa vastaan. Tyhjille katsomoille pelattu ottelu päättyi 0-0-tasapeliin.

Dortmund-laiturista tuli debyyttinsä myötä ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka on pelannut Englannin A-maajoukkueessa. Hänestä tuli myös 18 vuoden ja 201 päivän iässä kaikkien aikojen toiseksi nuorin pelaaja ”Kolmen leijonan” paidassa. Häntä nuorempana maajoukkueessa on pelannut vain Duncan Edwards, joka sai debyyttinsä 18 vuoden ja 183 päivän iässä vuonna 1955 Skotlantia vastaan.

Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten mukaan Sancho väläytteli Kroatiaa vastaan suoraviivaisuuttaan ja temppuvarastoaan ja kiitteli nuorukaisen vaikutusta pelin loppumetreillä.

Myös joukkuekaverit Harry Kane ja Eric Dier yhtyivät päävalmentajan näkemykseen.

– Hän on mahtava, kommentoi kapteeni Kane Sky Sportsille.

– Isot onnittelut hänelle debyytistä. Minusta hän teki vaikutuksen heti sisään tullessaan. Hän on ollut mahtava harjoituksissa ja hänen on vain jatkettava kovaa työntekoa ja pelaamista, ja olen varma, että hänellä on kirkas tulevaisuus edessään.

– Minusta hän oli fantastinen, jatkoi Dier.

– Hän oli suoraviivainen ja teknisesti hän on erittäin lahjakas. Toivottavasti hän voi olla iso osa Englannin joukkuetta tulevaisuudessa, jos hän jatkaa ahertamista.