18-vuotias Jadon Sancho sai ensimmäisen avauskokoonpanomerkinnän Englannin A-maajoukkueessa eilen rekordeihinsa. Samalla syntyi myös ensimmäinen tehomerkintä tällä tasolla – syöttö Trent Alexander-Arnoldin osumaan.

3-0 -lukuihin päättynyt ystävyysottelu Yhdysvaltoja vastaan oli siis jälleen yksi maamerkki. Kausi Bundesliigaa johtavan Borussia Dortmundin riveissä on kuitenkin osoittautumassa siksi suureksi osoitukseksi pelaajasta, jollaisen seuraavaa ilmentymää Englannissa ollaan odoteltu. Saksan pääsarjakauden vanhettua 11 ottelun verran, on lontoolaislähtöisellä laiturilla koossa siinä 544 peliminuuttia, neljä maalia ja kuusi maalisyöttöä.

Pelaajan profiili olisi saattanut olla kovin eri näköinen, mikäli tämä ei olisi siirtynyt Manchester Citystä Saksaan reilu vuosi sitten. Sky Sportsin kommenttaattori Jamie Redknapp sanoo asian hyvin suoraan.

– 18 vuotta, ja mikä lahjakkuus. Loistava esimerkki siitä, mitä rohkeus siirtyä ulkomaille voi tuoda mukanaan. Jos hän olisi jäänyt Man Cityyn, ei olisi tullut kuulonkaan, että hän olisi pelannut nyt A-maajoukkueessa.