Sky Sportsin toimittajalta lisätietoa Jadon Sanchon siirtosaagasta – historia saattaa olla Manchester Unitedin puolella

© Kuva: Getty Images

Ei päivää ilman uusia tietoja Borussia Dortmundin Jadon Sanchoon liittyen. Manchester United ei ole vielä luovuttanut Sanchon suhteen, vaikka Dortmundin urheilutoimenjohtaja Michael Zorc sanoikin päättäväisesti, ettei Sancho ole siirtymässä.

Sky Sportsin siirtomarkkinoihin paneutunut toimittaja Kaveh Solhekol kertoi, ettei Zorcin kommentti vielä kerro koko totuutta. Unitedilla ei ole tällä hetkellä kiire siirron kanssa, koska siirtoikkuna on auki aina 5. lokakuuta asti. United ei ole vielä tehnyt tarjousta, mutta varmaa on se, että seura pitää Dortmundin asettamaa hintalappua (120 miljoonaa euroa) liian korkeana.

Dortmund asetti siirron toteutumiselle takarajaksi eilisen, 10. elokuuta. Syy oli yksinkertaisesti siinä, että Dortmund lähti maanantaina harjoitusleirille Sveitsiin ja Sancho oli joukkueen mukana. Seura halusi rauhoittaa tilanteen harjoituskaudelle, kun joukkue valmistautuu uuteen kauteen. Dortmundin Axel Witsel kommentoi Sky Sportsille, että Sanchon jääminen vähintään vuodeksi Dortmundiin on hieno ja tärkeä uutinen seuralle.

Merkit viittaavat siis vahvasti Sanchon siirtoa vastaan. Solhekol kuitenkin muistuttaa Dortmundin historiasta isojen siirtojen suhteen. Seura on aina pyrkinyt maksimoimaan hinnan ja pelannut tietynlaista viivytystaistelua.

– Hän (Zorc) sanoi myös, että Ousmane Dembélé ei lähde, tai että Pierre-Emerick Aubameyang ei lähde, mutta molemmat lopulta lähtivät. Tärkeintä on oikeastaan se, mitä pelaaja haluaa. Meidän tietojemme mukaan Sancho haluaa yhä Unitediin, mutta hän ei aio vaatia siirtoa, Solhekol sanoi.

Dortmund luopui lopulta niin Dembéléstä kuin Aubameyangista tehden toki ison tilin kaupoista. Barcelona maksoi Dembéléstä Neymarista saaduilla rahoilla hurjat 138 miljoonaa euroa. Aubemeyangista Dortmund teki 63,75 miljoonan euron tilin. Nyt Dortmundin aikeissa on saada maksimaalinen korvaus Sanchosta.

Siksi siirto on edennyt niin hitaasti. Man United ei halua maksaa isoa korvausta, mutta vielä on epäselvää, missä Unitedin kipuraja Sanchon suhteen menee. Dortmund on tähän asti ollut tinkimätön hintalapun suhteen, mutta voi olla, että jonkinlainen kompromissi on vielä saavutettavissa.

Dortmund on tähän asti sanellut Sanchon siirtosaagan kulun, mutta Unitedilla on vielä saumansa kauppaan. Siirtoikkunan sulkeutumiseen on vielä lähes kaksi kuukautta aikaa, joten sinänsä Unitedilla ei ole vielä kiire. Näillä näkymin Dortmund on silti määräävässä asemassa, koska Sancho on tiettävästi haluton vaatimaan siirtoa. Siksi Unitedin on vaikeampi tinkiä hintaa alaspäin.

Peli on joka tapauksessa yhä auki. Unitedin on näillä näkymin nostettava tarjoustaan hyvin lähelle Dortmundin pyytämää hintalappua, jos se haluaa Sanchon vielä kuluvassa siirtoikkunassa.