Moni on ollut ihmeissään Manchester Unitediin täksi kaudeksi hankitun Jadon Sanchon, 21, vaisuudesta.

Borussia Dortmundista viime kesänä noin 73 miljoonalla punnalla napattu englantilaispelaaja on tehnyt ainoastaan kaksi maalia 23 ottelussa Unitedin paidassa. Maaliin johtaneita syöttöjä ei ole kertynyt vielä ainuttakaan.

Unitedin tilapäismanagerilta Ralf Rangnickilta kysyttiin tiistain pressitilaisuudessa, mistä se voi johtua.

– Vaikea sanoa. Tämä on eri liiga, eri kilpailu. Se on fyysisempää, painetta on enemmän, vaikka hän pelasi yhdessä Saksan suurimmista seuroista, Dortmundissa, Rangnick vastasi Manchester Evening Newsin mukaan.

[readmore from=Jadon-Sancho]

– Mutta mielestäni koko liiga ja koko kilpailu on fyysisempää ja odotusten taso on korkeampi. Kun hän tuli Borussia Dortmundiin nuorena pelaajana, hän oli vain 18-vuotias. Nyt hän on 21 ja pelaa yhdessä maailman suurimmista seuroista.

Rangnick muistutti, että Sanchon siirtosummakin oli korkea. Psykologisesti tilanne ei ole helppo.

– Mielestäni kyse on myös monesta eri asiasta täällä (pään sisällä, osoitti ohimoaan). Mutta aina kun näen hänet harjoituksissa, hän osoittaa olevansa yksi parhaista pelaajista harjoitussessiossa. Nyt kuitenkin kyse on siitä, että se siirtyy otteluihin ja hän osoittaa samanlaista tasoa ja suorituksia kentällä.

Rangnickin mukaan seura voi antaa Sancholle neuvoja ja auttaa tätä matkalla huipulle. Loppujen lopuksi kaikki riippuu kuitenkin siitä, että pelaaja itse ottaa ratkaisevat askeleet kehittyäkseen.

– Minun mielestäni kyse ei ole ollenkaan hänen pelipaikastaan. Hänen paikkansa on vasen tai oikea laituri, se on hänen paras mahdollinen paikkansa.