Belgian ennakoitu yliote sen MM-kisojen avausottelussa ei avausjaksolla tuottanut tulosta. Roberto Martínezin joukkue toki piti palloa, ja oli selkästi niskan päällä kaikin puolin, muttei onnistunut maalinteossa parhaistakaan paikoista.

Toinen jakso alkoi tehokkaammin, tilanteen muutti yhteen-nollaan Dries Mertens 47. upealla vedollaan takakulmaan.

Vajaat 10 minuuttia myöhemmin Belgia sai muistutuksen pelaamisesta myös omassa päädyssä, kun Panama onnistui saamaan turhan helpon keskityksen kohti punaisten maalia. Jan Verthongen ehti viime hetkellä ojentamaan jalkansa väliin. Tämän jälkeenkin etelä-amerikkalaisjoukkue lähenteli Thibaut Courtois’n maalia muutamaan otteeseen, eikä Belgia tuntunu pystyvän hyödyntämään ilmeistä taidollista ylivoimaansa.

Tunnin kohdalla Panaman pelaajat olivat kuitenkin ehtineet poimia jo viisi varoitusta, ja valmentaja Hernan Gomez ottikin vaihtoon keltaista katselleista Edgar Barcenasin.

69. minuutilla iski akseli Manchesterin suunnalta. Romelu Lukaku vältti tiukasti paitsion, ja puski Kevin De Bruynen keskityksen läheltä verkkoon, 2-0. Kuutta minuuttia myöhemmin United-hyökkääjä jatkoi tehtailua Eden Hazardin hienon esityön jälkeen, ja nosti pallon yli Panaman maalivahdin, 3-0.

Seitsemisen minuuttia ennen ottelun täyttä aikaa Belgian veljespari päätyi kentälle yhtä aikaa, kun Thorgan Hazard otti avausmaalin tehneen Mertensin paikan.