Harry Kane teki Tunisia-ottelussa kaksi maalia, mutta tämän seuratoveri Kieran Trippier ei osallistunut osumien juhlintaan muun joukkueen mukana. Syy tähän on nyt selvinnyt.

Times Sport

@TimesSport
England joined the strange phenomenon at this #WorldCup of teams leaving one player to celebrate goals on his own last night - here's why | @martynziegler #ENG

thetimes.co.uk/edition/sport/…

Joukkueista ainakin Portugali on noudattanut samaa sääntötulkintaa, kuin Englanti maanantaina. Tilanteessa pelätään jäämistä kiinni ns. housut kintuissa, kun erotuomari käynnistääkin ottelun uudelleen, oman joukkueen vielä juhliessa toisessa päädyssä.

Englannin voittomaalin synnyttyä koko muu joukkue syöksyi kasaan juhlimaan sitä, kentän ulkopuolelle kulmalipun tuntumaan. Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, Trippier kuitenkin jättäytyi keskiviivan tuntumaan, juuri ja juuri Tunisian kenttäpuoliskolle.

Sääntöjen mukaan ottelu ei voi käynnistyä uudelleen, ennen kuin kaikki pelaajat ovat omilla kenttäpuoliskoillaan. Kyseisessä tilanteessa Trippieriä lukuun ottamatta kaikki Englannin pelaajat olivat kuitenkin kokonaan kentän ulkopuolella. Sääntöihin ei yksiselitteisesti ole kirjattuna, etteikö ottelua voitaisi potkaista taas käyntiin tällaisessa tilanteessa.

Tarkkaan määriteltyä kuitenkin on, ettei ottelua käynnistettäessä yksikään pelaaja saa olla vastustajan kenttäpuoliskolla, mikä selittää Trippierin asemaa kentällä tarkemmin.

Lähde: The Times