Ranskan valmentaja puolustaa Hugo Llorisia: ”Kova, epäkiitollinen tehtävä”

© Kuva: Getty Images

Ranskan ja Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris on niin maajoukkuetehtävissä kuin Valioliigassa tunnettu korkeasta tasostaan – ja säännöllisin väliajoin tapahtuvista, helpon oloisista virheistään.

MM-kisojen alla maajoukkuevalmentaja Didier Deschamps rientää kritisoidun, pitkäaikaisen ykkösvahtinsa tueksi. Llorisille sattui sekä Italiaa että Yhdysvaltoja vastaan pelatuissa otteluissa virheitä, jollaisiin maailmanmestaruutta tavoittelevalla joukkueella ei monen mielestä ole varaa.

– En kommentoi tällaista kritiikkiä. Hugo ja minä olemme keskustelleet, ja käyneet läpi hänen otteitaan. Hänellä on kova, epäkiitollinen tehtävä.

Kisoissa mitä todennäköisimmin 100 maaottelun rajan ohittava maalivahti epäonnistui Nizzassa tilanteessa, joka johti Leonardo Bonuccin osumaan. Yhdysvaltoja vastaan Lyonissa pelatussa ottelussa hän puolestaan päästi sisään Julian Greenin vedon etukulmasta. Lupauksestaan huolimatta Deschamps kuitenkin avaa näitä tilanteita.

– Nizzassa hänen näkyvyytensä peitettiin. Tilanne oli nopea, ja Hugolla oli hyvin vähän aikaa tehdä torjunta. Yhdysvaltoja vastaan hän olisi voinut onnistua paremmin. Maalivahtia kuitenkin usein syytetään muiden pelaajien virheistä.

Keskikentällä peliurallaan itse liikkunut valmentaja sanoo, että virheiden ajankohta oli oikea.

– Näitä voi sattua milloin tahansa, parempi nyt kuin itse kisoissa.

Lähde: Four Four Two