Englantia on läpi historian pidetty MM-kisoissa potentiaalisena yllättäjänä, mutta kansan luomia odotuksia joukkue ei ole koskaan onnistunut lunastamaan.

Torstaina alkavissa MM-kisoissa Liverpoolin topparilegenda Sami Hyypiä nostaa esiin Englannin joukkueen nuorennusprosessin. Hyypiän mukaan Englanti on menossa oikeaan suuntaan.

– Monet kisat ovat heiltä kaatuneet isoihin egoihin joukkueen sisällä, mutta nyt siellä vaikuttaa olevan erittäin hyvä, nuori ryhmä. Roy Hodgson teki loistavan työn nuorentaessaan joukkueen viime EM-kisoihin ja nyt nimenomaan nuorten maajoukkueissa erinomaista jälkeä tehnyt Gareth Southgate pääsee nauttimaan katetusta pöydästä.

Vedonlyöntiyhtiö Betssonin mukaan Englanti on seitsemänneksi todennäköisin mestari. Muun muassa Argentiina ja Belgia ovat todennäköisempiä mestareita. Hyypiä ei nosta Englantia mestarisuosikiksi, mutta:

– Jos Englanti saa peli-ilon päälle heti alusta, voi kisoista tulla hyvätkin. Joukkueessa on paljon erittäin lahjakkaita pelaajia.

Yksi nuorista lahjakkaista pelaajista on Tottenhamissa 30 kaappia päättyneellä Valioliiga-kaudella iskenyt Harry Kane. Hyökkkääjä ei loistavasta kaudesta huolimatta lukeudu suosikkeihin kisojen maalikuningasta etsittäessä. Kanen kerroin parhaaksi maalintekijäksi on 17,00, kun ykkössuosikki Neymarin kerroin on 9,00.

Lue lisää Hyypiän mietteitä MM-kisoista Betssonin blogissa tästä linkistä.