Liverpoolin James Milner oli epämieluisa vastustaja Barcelonan Lionel Messille joukkueiden kohdatessa Mestarien liigan välierävaiheessa.

Messi teki ensimmäisessä osassa kaksi maalia Barcelonan voittaessa 3-0. Liverpoolin odotettiin jo olevan varma putoaja, mutta niin vain Jürgen Kloppin ryhmä voitti jälkimmäisen osaottelun Anfieldilla 4-0 ja eteni loppuotteluun, jossa se kohtaa ensi viikon lauantaina Tottenhamin.

Milner kohtasi Messin ja Barcelonan edellisen kerran keväällä 2015, kun hän edusti vielä Manchester Cityä. Tuolloin argentiinalaistähti joukkueineen veti pidemmän korren. Barcelona voitti Cityn neljännesvälierissä yhteismaalein 3-1.

Tuolloin Messi höynäytti toisessa osaottelussa Milneriä harhautuksella, joka jäänee ikiajoiksi pyörimään internetin ihmeelliseen maailmaan. Messi laittoi pallon eleettömästi Milnerin jalkojen välistä ja jatkoi pelaamista. Jallitettu Milner pyllähti hetkeksi maahan ja nousi nöyryytettynä ylös.

Tapaus oli yhä tuoreena Messin muistissa, kun Barcelona isännöi Liverpoolia tällä kaudella ensimmäisessä välieräpelissä.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Andrew Robertson taklasi Messiä, joka joutui epätasapainoon. Paikalle rynnisti vielä reippaasti myöhässä Milner, joka tuuppasi Messin voimalla kumoon.

Argentiinalaistaituri tuohtui Milnerin tempauksesta ja vaati hänelle keltaista korttia.

Milner kertoi Daily Mailin haastattelussa, että Messi antoi hänelle tiukkaa palautetta ottelun aikana. Messi ei kuitenkaan tiennyt, että Milner osaa puhua espanjaa.

– Hän ei ollut tyytyväinen. Hän antoi minun kuulla kunniani espanjaksi, kun menimme tauolla pukukoppiin. Hän kutsui minua ’burroksi’. Se tarkoittaa aasia, mutta tietääkseni espanjalaisessa jalkapallossa sitä käytetään yleisesti sellaisesta tyypistä, joka potkii ihmisiä jaloille.

– Kysyin häneltä, onko hän kunnossa, mutta häntä ei kiinnostanut. En usko hänen tajunneen, että minä ymmärsin, mitä hän puhui espanjaksi.

”Teit sen virheen, koska vein sinulta länget”, sanoi Messi Milnerin mukaan viitaten muutaman vuoden takaiseen harhautukseen.

– Jätin hänet siinä vaiheessa rauhaan ja menin pukukoppiin. Minulla ei ole mitään muuta kuin arvostusta häntä kohtaan. Hän on ansainnut oikeuden sanoa, mitä hän haluaa.

– Ne jutut, joita hän teki siinä pelissä ja on tehnyt koko uransa aikana tekevät hänestä vaikean vastustajan. Ei saa pelätä, että joutuu naurunalaiseksi, jos yrittää pysäyttää hänet. Minä olen tehnyt niin. Hän on vienyt minulta länget, ja sitä [klippiä] on katsottu miljoona kertaa. Se ei ollut ensimmäinen, eikä se tule olemaan viimeinen kerta. Hän on uskomaton pelaaja.

– Mutta tuollaisten pelaajien ei saa antaa tehdä, mitä he lystäävät. On vain pyrittävä häiritsemään heidän rytmiään. Häntä ei halua satuttaa, mutta tämä on fyysinen laji. Jos hän heiluttaa ottelussa tahtipuikkoa, niin pitää pyrkiä sotkemaan hänen askeleensa. Se on osa tämän pelin henkistä puolta.