Evertonin manageri Carlo Ancelotti ilmoitti torstai-iltapäivänä, ettei joukkueen tähtipelaaja James Rodríguez olisi pelikuntoinen sunnuntain valioliigaottelussa Southamptonia vastaan.

Real Madridista saapunut Rodríguez sai viime lauantain Merseysiden Derbyssä osuman jalkaansa Virgil van Dijkin taklauksesta, minkä takia pelintekijän odotettiin jäävän pois viikonlopun vierasreissulta.

LUE MYÖS: FPL: Evertonin tehomies loukkaantui – tässä kolme kandidaattia James Rodríguezin korvaajaksi

Ääni Ancelottin kellossa on kuitenkin muuttunut viimeisen vuorokauden aikana ja tilanne näyttää nyt lupaavammalta. Perjantaina italialaisvalmentaja välitti Evertonin kannattajille jo paljon lohduttavampia uutisia kolumbialaistaiturin pelikunnosta.

– Toivon että hän voi harjoitella huomenna (lauantaina), koska silloin tiedämme hänen pelikuntonsa sunnuntain ottelua varten. Tilanne on nyt parempi ja me luotamme siihen, että hän voi ehkä pelata, Ancelotti pyöritteli perjantain pressissä.

[readmore from=Everton]

– Hänelle jäi [taklauksesta] iso hematooma (turvonnut mustelma), eikä hän voinut harjoitella ennen kuin vasta tänään. Joten toivon mukaan hän on huomenna paremmassa kunnossa. Tänään hän treenasi hyvin, mutta osallistui vain osaan harjoituksista.

– Hänen pelikuntonsa riippuu siis huomisista harjoituksista. Jos hän tuntee olonsa hyväksi harjoituksissa, hän pelaa sunnuntaina, koska kyseessä ei ole lihasvamma.

Rodríguezille olisi varmasti käyttöä Evertonin hyökkäyskolmanneksella, sillä Richarlison on poissa pelikiellon takia. Oikean laitapuolustajan tontilla pelaavat Seamus Coleman ja Jonjoe Kenny ovat puolestaan sivussa loukkaantumisten vuoksi.