Burnleyn entinen toppari Michael Duff sanoo, että Englannin maajoukkueeseen tällä viikolla valittu James Tarkowski ”päätti” aikanaan hänen pelaajauransa.

Seura hankki toppari Tarkowskin 3,5 miljoonalla punnalla Brentfordista kesken kauden 2015–16. Tämän saapuminen vauhditti Duffin uran loppumista, ja pohjoisirlantilainen ilmoitti tuon kauden jälkeen ripustavansa nappulakengät naulaan.

Tätä nykyä Burnleyn alle 23-vuotiaiden joukkuetta luotsaava Duff pelasi uransa aikana peräti 383 ottelua seuran paidassa.

– ”Tarky” päätti urani. Tapasin hänet ravintolassa noin kolme viikkoa sen jälkeen, kun hänet oli hankittu seuraan. Olin vaimoni seurassa, ja törmäsimme häneen. Esittelin hänet sanomalla ”Tämä on James – hän on kaveri, joka päätti urani”, Duff nauraa.

[readmore from=Burnley]

– Hän nauroi hieman, mutta hän ei tiennyt, kuinka suhtautua siihen. Hän ei tuntenut minua silloin. Hän oli ollut seurassa vasta muutaman viikon ajan.

Tarkowski ei noussut saman tien avauskokoonpanoon, vaan hänen piti odottaa mahdollisuutta aikansa. Lopullisesti hän pääsi parrasvaloihin tällä kaudella, kun Michael Keane vaihtoi Evertonin riveihin.

– Hän on hyvä pelaaja, ja mielestäni ottaessaan ohjat Keanolta hän oli liukuhihnan tuorein tuotos. Hän on koko ajan ollut sivussa odottamassa vuoroaan, sanoo Duff.

– Mielestäni se osoittaa pelaajien työn harjoituskentällä. Lopulta heidän on mentävä ja näytettävä. Kyse on työn hedelmistä.

– Hän on osoittanut olevansa tarpeeksi hyvä. Vain hän itse tietää, kuinka pitkälle hän voi vielä päästä.

Tarkowski myönsi, ettei hän varsinaisesti odottanut kutsua Englannin maajoukkueeseen. Burnleyn pelaajista Gareth Southgaten nimeämään ryhmään mahtui myös maalivahti Nick Pope.

Lähteet: Lancashire Telegraph, Burnley Express