Liverpoolin kokoonpanossa oli pari pientä yllätystä, kun joukkue tasasi pisteet Evertonin kanssa 0-0-tuloksella.

Laitapuolustaja Andrew Robertsonia ei löytynyt pelaajalistasta lainkaan ja laitahyökkääjä Mohamed Salah istui vaihtopenkillä koko ottelun. Manageri Jürgen Klopp selitti kummankin pelaamattomuuden johtuneen pikkuvaivoista.

Liverpool kaipasi sunnuntaina varsinkin egyptiläistähti Salahia, 28, joka on kärsinyt viime aikoina lonkkavaivoista. Hänen tuttujen hyökkäyspartneriensa, Roberto Firminon ja Sadio Manén, rinnalla aloitti Takumi Minamino, joka otettin jo tauolla vaihtoon.

Tammikuussa hankitulla Minaminolla on ollut vaikeuksia päästä vauhtiin Liverpoolissa. Hänet korvasi Alex Oxlade-Chamberlain, ja myöhemmin Firminon tilalle vaihdettiin Divock Origi. Kumpikaan ei kuitenkaan tuonut kaivattua lisää vieraiden hyökkäyspelaamiseen.

Minamino (vas.) siirtyi Liverpooliin tammikuussa itävaltalaisesta Red Bull Salzburgista. Kuva: Getty Images

Liverpoolin legendapuolustajan Jamie Carragherin mukaan Salahin penkkikomennus korosti sitä, että Liverpool tarvitsee kärkikolmikolleen parempia kirittäjiä. Lehtitietojen mukaan Liverpool vaikutti pitkään suosikilta hankkimaan RB Leipzigin hyökkääjän Timo Wernerin, mutta Saksan maajoukkuekärki päätyikin Chelsean haaviin.

– Liverpoolin hyökkäyskolmikko on Euroopan huippua, mutta kun yksikin heistä on poissa, niin taso laskee massiivisesti, kommentoi Carragher Sky Sportsille.

– Salah ei pelannut, kun Liverpool menetti pisteitä Manchester Unitedia vastaan. Siksi Liverpolin on vahvistettava hyökkäystään. Divock Origi on legenda Liverpoolissa, koska hän on tehnyt isoja maaleja isoissa paikoissa, mutta hän ei ole riittävän hyvä.

– Onko Takumi Minamino osa hyökkäyskolmikkoa? Ei minun mielestäni. Hyökkäyskolmikko on todella vahva, eikä kukaan heistä ole poissa hirveän monesta ottelusta, mutta jos Liverpool menettää jonkun heistä pitkäksi ajaksi, etenkin jommankumman laitapelaajista, niin heillä saattaa olla iso ongelma edessä ensi kaudella.

LUE MYÖS: