Valioliiga-legenda Jamie Carragherin mielestä Leicesterin tähtihyökkääjä Jamie Vardy on kaikkien aikojen paras hankinta.

Vardy, 34, siirtyi Leicesteriin kesällä 2012 miljoonan punnan korvauksella Fleetwood Townista, joka pelasi tuolloin Kansallisliigassa, eli Englannin viidenneksi korkeimmalla sarjaportaalla. Leicester on pelannut pääsarjassa yhtäjaksoisesti kaudesta 2014-15 alkaen.

Tähän mennessä Vardy on tahkonnut Leicesterissä 332 ottelua tehden niissä yhteensä 143 maalia ja syöttäen 57. Hän on Leicesterin-vuosinaan voittanut kertaalleen Valioliigan ja pelannut lähes 30 kertaa Englannin A-maajoukkueessa.

Carragheriin on tehnyt ison vaikutuksen se, miten Vardy nousi tuntemattomuudesta maailman huipulle ja miten hän on jatkanut tehojen tehtailua eri managerien alaisuudessa.

– Se on yksi monista syistä, miksi emme välttämättä ikinä näe parempaa siirtoa kuin Vardyn siirto Fleetwood Townista Leicesteriin, enkä puhu nyt vain Valioliigan aikakaudesta vaan jalkapallon historiasta, kirjoittaa Callagher The Telegraphissa.

– En ole koskaan innokas julistamaan ketään tai mitään ”kaikkien aikojen parhaaksi”. Se on aina vain mielipidekysymys. Mutta jos joku kokoaisi listaa parhaista, merkityksellisimmistä hankinnoista pohjaten sen rahalla saatuun arvoon, niin kuka jättää varjoonsa Vardyn?

– Voimme puhua monista siirroista, jotka muuttivat Valioliigan historiaa, kuten Eric Cantona Manchester Unitediin, Dennis Bergkamp Arsenaliin, Yaya Touré tai David Silva Manchester Cityyn, Virgil van Dijk Liverpooliin.

– He olivat jo tunnettuja maajoukkuetason pelaajia matkalla joukkueisiin, jotka rakensivat kohti mestaruuksia. He olivat loppusilauksia.

– Vardyn tarina erottuu joukosta sillä, että hän siirtyi Leicesteriin miljoonalla punnalla suoraan non-leaguesta (Kakkosliigasta alemmat tasot) ja uhmasi odotuksia. Kun englantilaisen jalkapallon tarinaa kerrotaan tuleville sukupolville, heille tullaan kertomaan Leicesteristä ennen ja jälkeen Vardya.