Tottenham selvitti tiensä uusintaottelun kautta FA Cupin viidennelle kierrokselle kaataen Southamptonin keskiviikkoillan trillerissä 3-2 (lue otteluraportti). Seurojen ensimmäinen kohtaaminen päättyi toissa viikolla 1-1-tasapeliin.

Sotonin maaleista vastasivat Shane Long ja Danny Ings. Jack Stephens avitti Spursia omalla maalillaan, mutta kotijoukkueen puolesta maalinteossa onnistuivat myös Lucas Moura ja Son Heung-Min, joka ratkaisi pelin rangaistuspotkusta ottelun loppuhetkillä.

Ottelussa riitti puhuttavia hetkiä, mutta yksi mielenkiintoisimmasta nähtiin toisen jakson alkupuolella, kun Tottenhamin konkaritoppari Jan Vertonghen otettiin vaihtoon. Vuodesta 2012 lähtien Spursia edustanut belgialaispuolustaja poistui kentältä oman maalinsa vierestä ja aloitti ikuisuudelta tuntuneen matkansa vaihtopenkille. Vertonghen, 32, raapi sänkeään mietteliään ja apean oloisena, kun hän löntysteli istumaan vaihtopelaajien joukkoon.

Chris I’Anson-Miller

@WindyCOYS
Sad to see Vertonghen look this bad.

berbatov cocktail

@ComradeYouSpurs
vertonghen looked like he just in that moment recognized that his career at the top level was over and it's one of the saddest things i've ever seen on another person's face

Tottenhamin päävalmentajan José Mourinhon mukaan Vertonghen joutui yksinkertaisesti taktisen muutoksen uhriksi.

– On vaikeaa vaihtaa pelaajia kesken pelin. Meillä ei ollut ottelu hallinnassa, kun pelasimme viiden alakerralla, joten meidän oli tehtävä muutos, ja hän oli se, joka tuli ulos. Sellaista jalkapallo on. Jotkut pelaajat reagoivat negatiivisesti, mutta Jan käyttäytyi, kuten hänen kaltainen ammattilainen käyttäytyy, kommentoi Mourinho BT Sportille.

– Ymmärrän hänen surunsa, se on normaalia. Hän on aina kunnioittava ja ammattimainen. En ollut iloinen, kun jouduin tekemään sen vaihdon. Tein sen joukkueen takia, Jan on iloinen joukkueen puolesta, jatkoi portugalilaisluotsi BBC:n haastattelussa.

Mourinho antoi kehut hyvälle vastustajalle ja oman joukkueensa työmoraalille. Tottenhamilta puuttuivat loukkaantumisten takia Harry Kane, Moussa Sissoko, Ben Davies, Giovani Lo Celso ja Erik Lamela.

– Minun on oltava rehellinen ja sanottava, että minusta kentän paras joukkue hävisi tänään, mutta minun joukkueeni pelasi sydämellään ja puski itsensä äärirajoille.

– Meillä oli jo vaikeuksia saada joukkue kasaan. Minun joukkueeni ansaitsi voiton, mutta parempi joukkue hävisi.

– He olivat intensiivisempiä ja tuoreemmin jaloin liikkeellä, paljon vahvempia kuin me.

FA Cupin viidennellä kierroksella Tottenham saa vastaansa Norwichin.