Southamptonin manageri Ralph Hasenhüttl ei ollut alkuunkaan tyytyväinen topparinsa Jannik Vestergaardin kentältäpoistoon perjantain sarjaottelussa Leicesteriä vastaan.

Vestergaard katseli punaista jo 10. minuutilla, kun hän liukui alimpana puolustajana Jamie Vardylta jalat alta. Tanskalaistoppari otti pallon heikosti haltuun, Vardy iski väliin ja Vestergaard kaatoi hänet.

TV-lähetyksen uusinnoissa ja hidastuksissa näkyi, että Vestergaard osui ensin palloon ja sitten Vardya jaloille. Tuomaristo oli videotarkistuksen jälkeen sitä mieltä, että Vestergaard vei Vardylta selkeän maalintekopaikan. Hasenhüttlin mielestä tuomio meni täysin täysin mönkään.

– Virallinen selitys oli selkeän maalipaikan vieminen. Maalivahti oli lähellä palloa, hän olisi voinut saada sen. Minusta hän (Vardy) ei olisi ikinä saanut palloa. Tämä selitys on yksinkertaisesti väärä, sanoi Hasenhüttl Sky Sportsin mukaan.

– Luulin, että siitä tulee pilkku, ja se olisi ollut vielä vaikeampaa, mutta punaisen kortin nähtyään tiesi, että päätös meni täysin väärin.

– Videotuomari Jon Moss on nähnyt sen, ja hänen mielestään se oli punaisen paikka, vaikka Vardylla ei ikinä ollut palloa. Selkeän maalipaikan vieminen on perustelu, johon minä en voi yhtyä.

– En ole iloinen punaisesta kortista, mutta olen todella iloinen taistelutahtoisen joukkueeni suorituksesta.

Southampton siirtyi vajaalla pelatessaan johtoon James Ward-Prowsen rangaistuspotkumaalilla, mutta Jonny Evans puski loppulukemiksi 1-1. Hasenhüttl vahvisti, että Southampton aikoo valittaa Vestergaardin ulosajosta.