Valioliigasta pudonnut Bournemouth on nimittänyt Jason Tindallin uudeksi managerikseen kolmivuotisella sopimuksella.

Tindall, 42, korvaa tehtävässä toisen pitkän linjan bournemouthilaisen, Eddie Howen, jonka apuvalmentajana hän toimi Cherriesissä ja Burnleyssä yli kymmenen vuoden ajan. Nyt Tindall ottaa ensimmäistä kertaa valmentajaurallaan päävastuun joukkueesta.

Howe, 42, ja Bournemouth purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä seuran pudottua Valioliigasta. Hän ja Tindall edustivat molemmat Bournemouthia lähes koko pelaajauransa ja olivat myöhemmin valmentajina nostamassa seuraa historiallisesti Kakkosliigasta pääsarjatasolle.

Bournemouth vietti viisi vuotta putkeen Valioliigassa, mutta päättyneellä kaudella se jäi niukasti, yhden pisteen erolla, putoamisviivan alapuolelle.

– On kunnia ja etuoikeus olla näin mahtavan seuran manageri, kommentoi Tindall Bournemouthin tiedotteessa.

– Ottaen huomioon seuran viimeisen 12 vuoden menestyksen Eddien komennossa ja minä hänen apunaan, en aio tuhota kaikkea ja aloittaa alusta. Se olisi hölmöä.

– Mutta minä olen oma itseni ja minulla on omat ideani, jotka pyrin laittamaan käytäntöön heti, kun pääsemme takaisin harjoituskentälle.

– Tiedän, että Mestaruussarja on todella vaikea sarja, mutta tavoitteeni on saada tämä seura takaisin Valioliigaan ensi yrittämällä.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
We're delighted to confirm Jason Tindall as our new manager 🙌

#afcb 🍒