Valioliigakauden ensimmäiset valmentajapotkut nähtiin lauantaina. Kausi ei ole vanhentunut kuin neljä kierrosta, mutta Watford reagoi joukkueen vaisuun starttiin, ja antoi päävalmentajalleen Javi Gracialle kenkää. Gracia ehti olla toimessaan alle vuoden, ja sopimusta jäi täyttämättä vajaan kolmen ja puolen vuoden verran. Lisäksi espanjalaisen sopimuksessa oli optio kolmen vuoden jatkosta.

Uudeksi luotsiksi palkattiin Watfordia myös kaudella 2015-2016 valmentanut Gracian maanmies Quique Sánchez Flores.

Vaikka alkukausi onkin ollut nihkeä, teki Gracia viime kaudella Watfordissa hyvää työtä. Watford ylsi Valioliigassa seurahistoriansa parhaaseen sijoitukseen (11:s) ja eteni FA Cupissa loppuotteluun. Siksi Gracia myönsikin olleensa seurajohdon rajusta ratkaisusta yllättynyt – olkoonkin, että Watfordin perinteisiin ei ole kuulunut pitkäjänteisyys valmentajien kanssa.

– Haluan ilmaista yllättymiseni sopimukseni odottamattomasta päätöksestä vain neljän ottelun jälkeen, luotsattuani sitä Watfordin seurahistorian parhaaseen kauteen, Gracia totesi julkilausumassaan Sky Sportsin mukaan.

– Kunnioitan päätöstä ja haluan korostaa, että minulla on erinomaiset välit Gino Pozzon ja Filippo Giradin kanssa. Sitä äkillinen lähtöni seurasta ei muuta.

– Olen kiitollinen siitä, että sain valmentaa tätä mahtavaa seuraa Valioliigassa. Tämä on ollut mahtava kokemus, johon on sisältynyt FA Cupin loppuottelun kaltaisia erityisiä hetkiä. Tämä on etuoikeus, josta olen saanut nauttia.

[readmore from=Javi-Gracia]

– Haluan kiittää seuran jokaikistä työntekijää. He ovat tehneet arjestani helppoa. Kiitollisuuteni ja rakkauteni tätä seuraa kohtaan ovat ikuisia.

– Lopuksi haluan kiittää faneja heidän tuestaan, ensimmäisestä päivästä viimeiseen. Toivon faneille ja näille pelaajille aina parasta, Gracia lopetti.

Watford on saanut alkukauden neljästä ottelustaan vain yhden pisteen. Viimeisistä kymmenestä ottelustaan se on voittanut vain yhden.