Manchester United on hylännyt Newcastlen lainatarjouksen laitahyökkääjä Jesse Lingardista, kertoo BBC.

Lingardin, 29, sopimus manchesteriläisten kanssa päättyy tämän kauden jälkeen, jolloin hän voi vaihtaa joukkuetta ilman siirtokorvausta, ellei hän solmi uutta diiliä kasvattajaseuransa kanssa.

[readmore from=Newcastle]

Englannin A-maajoukkueessa 32 kertaa pelannut Lingard on edustanut Unitedia seitsemänvuotiaasta asti ja esiintynyt seuran edustusjoukkueessa 224 ottelussa tehden niissä yhteensä 35 maalia ja syöttäen 21. Kuluvalla kaudella hän on kuitenkin saanut alle 300 minuuttia peliaikaa.

Viime kauden jälkimmäisen puoliskon Lingard vietti menestyksekkäästi lainalla West Hamissa, joka yritti hankkia hänet viime kesänä pysyvästi riveihinsä.

Hammersin manageri David Moyes kertoi myöhemmin, että Manchester Unitedin silloinen käskyttäjä Ole Gunnar Solskjær teki jo varhain selväksi, että hän haluaa pitää Lingardin ryhmässään. Solskjær sai kenkää marraskuun loppupuolella, mutta Lingard on jäänyt vähälle vastuulle myös väliaikaismanageri Ralf Rangnickin alaisuudessa.

BBC:n mukaan Manchester United ei aio neuvotella Lingardista Tottenhamin tai West Hamin kanssa, koska se ei halua vahvistaa seuroja, jotka kamppailevat sen kanssa samoista sijoista. Newcastle puolestaan kamppailee putoamista vastaan, mutta United vastasi kieltävästi myös Magpiesin tarjoukseen.

United ei haluaisi lainata Lingardia muualle, koska pelaajan sopimustilanteen takia hänen uransa kasvattajaseurassaan päättyisi käytännössä siihen. Newcastle voi yrittää hankkia Lingardin pysyvästi riveihinsä jo tämän kuun siirtoikkunassa, mutta BBC:n tietojen mukaan hän haluaa mieluummin päättää seuraavan osoitteensa kauden jälkeen kuin nyt.

Viime syksynä Lingard myönsi haastavan tilanteensa ja sanoi tiedostavansa, että hän tarvitsee peliaikaa tullakseen valituksi Qatarin MM-kisoihin.