Vuosina 2002, 2006 ja 2010 Englannin MM-joukkueessa pelannut Joe Cole on ottamassa ensiaskeliaan valmentajana. Parhaiten Chelseasta muistettava Cole on pelannut Valioliigaa lisäksi West Hamissa, Liverpoolissa ja Aston Villassa, mutta kaksi vuotta sitten hän ylitti Atlantin ja liittyi Pohjois-Amerikan ”kakkosliigan” NASL:n Tampa Bay Rowdiesiin.

34-vuotias Cole pelaa Rowdiesin paidassa edelleen, joukkueen kapteenina, mutta jatkossa hän tulee osallistumaan myös joukkueen valmentamiseen. Cole suorittaa parhaillaan UEFA:n A-valmentajalisenssiä, ja toimii Rowdiesin pelaajavalmentajana.

– Olen todella innoissani aloittaessani tämän uuden vaiheen urallani Rowdiesissa, vikkeläkinttuinen laituri kommentoi Rowdiesin kotisivuilla.

– Minulla on paljon kokemusta jaettavana pelaajille ja haluan auttaa nostamaan seuraa uusiin korkeuksiin. Pääroolini on edelleen pelikentällä, mutta ryhdyn täynnä intoa myös valmentajaksi.

[readmore from=Joe-Cole]

Tampa Bayn päävalmentajana aloitti kolmisen viikkoa sitten entinen Wolvesin ja Sheffield Unitedin puolustaja Neil Collins, joka pohjusti jo sopimusneuvotteluissa Colen roolia.

– Yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi otin vastaan päävalmentajan tehtävän oli se, että halusin avata Joelle väylän jakaa tietojaan apulaisvalmentajana, Collins kertoo.

Lähde: FourFourTwo