Entinen valioliigavahti Mark Schwarzer uskoo Joe Hartin ansaitsevan edelleen olla Englannin ykkösvahti kesän MM-kisoissa.

Hart on pudonnut tällä kaudella West Hamissa kakkosvaihtoehdoksi jäätyään heikkojen otteiden jälkeen Adriánin taakse. 30-vuotias maalivahti on esiintynyt tällä kaudella vain 15 valioliigaottelussa.

Pisimmillään Hart on istunut penkillä 14 putkeen.

– Jos Hart pelaa nyt kauden loppuun saakka ja esiintyy hyvin, päätöksenteossa ei ole ongelmaa. Hän ei ole tehnyt mitään väärin menettääkseen paikkansa. Se on kuitenkin iso jos. Pelejä on vielä jäljellä, mutta hänen on pelattava hyvin, Schwarzer sanoi Sky Sportsille.

Hart valittiin mukaan Englannin maaliskuun maaotteluihin Italiaa ja Hollantia vastaan. Schwarzer uskoo maalivahdin pelaavan toisessa peleistä.

– Hän voi pelata toisessa niistä. Gareth Southgate tietää, että Joella on potentiaalia onnistua. Hänen aloituspaikkansa MM-kisoissa riippuu loppukauden peleistä.

Schwarzer pelasi urallaan muun muassa Chelseassa ja Middlesbrough’ssa. Maalivahti oli myös Australian maajoukkuepelaaja.