Moni ounasteli Joe Hartin tulevan valituksi yhdeksi Englannin kolmesta MM-kisoihin Venäjälle matkaavasta maalivahdista, mutta toisin kävi. Englannin manageri Gareth Southgate ei valinnut West Hamissa lainalla pelannutta konkaria ryhmäänsä siitäkään huolimatta, että tämä torjui isossa roolissa MM-karsinnoissa.

Sen sijaan valituiksi tulivat Burnleyn Nick Pope, Evertonin Jordan Pickford ja Stoke Cityn Jack Butland.

Katso koko Englannin joukkue tästä.

Hart pelasi päättyneen kauden Valioliigaa lainalla West Hamissa emoseurastaan Manchester Citystä. Hän ei ollut vakituinen ykkösvahti, vaikka aloittikin kauden sellaisena. Adrian onnistui ohittamaan britin kauden aikana ja valtaamaan ykkösen viitan takaisin.

Viasatin jalkapalloselostajan Tuomas Virkkusen mukaan Southgate teki oikean päätöksen jättäessään Hartin valintojen ulkopuolelle, vaikka Hart torjuikin ykkösenä vielä EM-kisoissa Ranskassa 2016.

– Oli oikein pudottaa Hart. TOP5-liigoissa pelanneista maalivahdeista hänellä oli yksi heikoimmista torjuntaprosenteista, Virkkunen perustelee kantaansa Valioliiga.comille.

– Muutamia yksittäisiä pelejä lukuun ottamatta Hart ei vakuuttanut kauden aikana. Hän ei kuulu Englannin parhaimpiin maalivahteihin. Ainoa asia, mikä olisi puoltanut valintaa, olisi ollut kokemus.

Kaksi viime kautta ovat olleet Hartin uran kannalta hyvin haastavia.

2016-17 hän pelasi lainalla Serie A:ssa ja Torinossa, kun Manchester Cityn uusi manageri Pep Guardiola ei kelpuuttanut Cityn pitkäaikaista vahtia joukkueensa maalille vedoten liian heikkoon jalalla pelaamisen taitoon. Täksi kaudeksi Hartin lainaruletti jatkui West Hamiin, kun mestarijoukkue hankki tolppien väliin brassimolari Edersonin.

Päättyneellä kaudella Hart, 31, pelasi 19 Valioliigan ottelua, joissa joutui antautumaan 37 kertaa. Nollapelejä kertyi vain neljä.

Ilman Hartia kisoihin lähtevän Englannin valmistautuminen Venäjälle jatkuu lauantaina 2.6. ottelulla Nigeriaa vastaan. Ottelu näkyy suorana Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 19.10 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.