Burnleyn maalivahti Joe Hart siirtyy reilun viikon päästä vapaille markkinoille, sillä seura ei aio jatkaa hänen sopimustaan, kertoo BBC.

Hartin, 33, ja Burnleyn sopimus päättyy tämän kuun lopussa. Hänet hankittiin Claretsiin kesällä 2018 Manchester Citystä 3,5 miljoonalla punnalla (noin 3,9 miljoonaa euroa), mutta hän menetti paikkansa Burnleyn ykkösvahtina jo saman vuoden joulukuussa. Tällä kaudella Hart on pelannut vain kolme cup-ottelua.

Burnleyn nykyinen ykköstorjuja on Nick Pope, joka on noussut myös Englannin A-maajoukkueeseen. Hart on pelannut Englannin miesten maajoukkueessa 75 ottelua, joista viimeisin oli marraskuussa 2017.

Hart oli pitkään Englannin ehdoton ykkösmaalivahti. Hän voitti Manchester Cityssä Valioliigan mestaruuden kahdesti viime vuosikymmenellä ja hän on pelannut neljällä kaudella eniten nollapelejä kaikista sarjan maalivahdeista.

Cityn manageri Pep Guardiola ilmoitti kuitenkin heti seuraan saapuessaan, että hänellä ei ole Hartille käyttöä. Hart vietti kauden 2016-17 lainalla italialaisessa Torinossa ja seuraavan West Hamissa ennen kuin lähti Manchesterista pysyvästi.