Liverpool ei ollut tällä kaudella Valioliigan mestaruudesta huolimatta yhtä hyvä kuin kaudella 2018-19, kun joukkue jäi pisteen päähän Manchester Citystä ja voitti Mestarien liigan, väittää seuran legendapelaaja John Barnes.

Jürgen Kloppin miehistö rikkoi useita ennätyksiä matkalla seuran ensimmäiseen sarjamestaruuteen peräti 30 vuoteen, kun se haali kasaan jopa 99 pistettä ja sijoittui 18 pistettä lähimmän kilpailijansa yläpuolelle.

Vuotta aiemmin joukkue sijoittui toiseksi Valioliigan mestaruustaistossa Manchester Cityä vastaan, voittaen kuitenkin Tottenhamin Mestarien liigan finaalissa 2-0-lukemin. Barnesin mukaan kauden 2018-19 joukkue oli tämän sesongin mestariryhmää parempi, vaikka se ei ihan pärjännyt Pep Guardiolan erityistä miehistöä vastaan.

– Olin ilahtunut heidän saavutuksestaan viime vuonna. 97 pistettä ja toinen sija Valioliigassa, sekä Mestarien liigan voitto. Totta puhuen, he olivat viime vuonna parempia kuin tällä kaudella, mutta Manchester City oli vain uskomaton, Barnes kuvaili TalkSPORTille.

[readmore from=Liverpool]

– Liverpool on jatkanut samalla tadilla tänä vuonna, joten näen tämän tavallaan kaksivuotisena voittona, jos näin voi sanoa – Mestarien liigan voitto ja toinen sija pisteen erolla ensimmäiseen, sekä Valioliigan mestaruus tällä kaudella. Nämä ovat olleet kaksi uskomatonta vuotta.

– Jürgen Klopp on tuonut joukkueeseen tasaisuutta, kunnianhimoa ja nöyryyttä. Ihmiset miettivät nyt päässään, ”pystyvätkö he samaan ensi vuonna”. Joukkueet ympärillämme kehittyvät, mikä hankaloittaa tekemistämme, mutta uskon meidän olevan aivan yhtä johdonmukaisia ensi vuonna.