Aston Villan keskikenttäpelaaja John McGinn väläytteli sunnuntaina maalintekotaitojaan Skotlannin paidassa. McGinn, 24, teki hattutempun, kun Skotlanti voitti San Marinon EM-karsinnoissa murskalukemin 6-0.

Hänen hattutemppunsa on siinä mielessä harvinainen, että jokainen McGinnin maaleista syntyi jo ensimmäisen puoliajan aikana. Skotlannin A-maajoukkueessa vastaavaan on pystytty viimeksi huhtikuussa 1952. Tuolloin Lawrie Reilly viimeisteli ensimmäisellä puoliskolla hattutempun Yhdysvaltojen verkkoon ystävyysottelussa, joka päättyi niin ikään 6-0 Skotlannin hyväksi.

OptaJoe

@OptaJoe
1952 - John McGinn has become the first player to score a first-half hat-trick for Scotland since Lawrie Reilly against USA in a friendly in April 1952, 67 years and 166 days ago. Gap.

Reillyn hattutemppu syntyi vieläpä kymmenisen minuuttia nopeammin. McGinn teki viimeisen osumansa ensimmäisen jakson lisäajalla.

McGinn on kuulunut Aston Villan avainpelaajiin siirryttyään seuraan viime vuonna kotimaansa pääsarjaseura Hibernianista. Viime kaudella hän pelasi Mestaruussarjassa 43 ottelua, joissa hän teki yhteensä seitsemän maalia ja syötti kymmenen.

Hän solmi tänä kesänä Villan kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen, vaikka siirtohuhut veivät häntä Manchester Unitediin. Alkaneella kaudella Valioliigassa McGinn on pelannut kahdeksan ottelua, iskenyt kolme osumaa ja antanut yhden maalisyötön.

McGinnin ja Skotlannin on haettava paikkaa ensi kesän EM-kisoihin jatkokarsintojen kautta, sillä sen karsintalohkosta kisapaikan ovat jo lunastaneet Belgia ja Venäjä. Skotlanti pääsi jatkokarsintoihin voittamalla oman lohkonsa Nations Leaguessa.