Liverpoolin toppari Virgil Van Dijk valittiin Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden liiton kauden parhaaksi pelaajaksi.

Van Dijkin kanssa lopullisessa kärkikuusikossa olivat hänen joukkuekaverinsa Sadio Mané, Chelsean Eden Hazard sekä Manchester Cityn Bernardo Silva, Sergio Agüero ja Raheem Sterling, jota pidettiin hänen suurimpana kilpailijanaan.

Manchester Cityn puolustaja John Stones ei äänestänyt topparikollegaansa van Dijkia tai ketään muutakaan kärkikuusikkoon päässyttä. Hänen äänensä meni Tottenhamin Son Heung-Minille.

Stonesin valinta saattoi yllättää, mutta hän perusteli sen hyvin.

– Olen Sonin iso fani. Hän on ollut hieman valokeilan ulkopuolella, kommentoi Stones Manchester Evening Newsin mukaan.

– Ei mitään pois Virgililtä, mutta Sonin esitykset ovat olleet loistavia. Tykkään äänestää sellaista pelaajaa, joka ei ole saanut niin paljon huomiota ja jonka pelaamista tykkään katsoa.

Pelaajat eivät saaneet äänestää joukkuekavereitaan, mutta Stones kertoi, kenelle hänen äänensä olisi mennyt, jos se olisi mahdollista.

– Luultavasti Raheemille tai Bernardolle. Raheem on ylittänyt monia esteitä, joista osa ei liity jalkapalloon. Siinä on jotain. Se miten hän on pysynyt aatteidensa takana ja silti mennyt kentälle ja esiintynyt sillä tavalla, jolla hän on esiintynyt.

– Minusta se on ihailtavaa hänen ystävänään, mutta ihailen häntä myös hänen pelaamisensa ja maalien takia.