Pelaajauransa vuonna 2018 päättänyt John Terry muistetaan yhtenä Chelsean seurahistorian suurimmista legendoista. Hän on voittanut joukkueen paidassa muun muassa viisi Valioliigan mestaruutta, viisi FA Cupin mestaruutta, Eurooppa-liigan mestaruuden ja seuran historian ainoan Mestarien liiga -mestaruuden. Pokaalilistaa voisi jatkaa vielä pitkään, mutta kyseiset kertovat jo paljon.

Terry pelasi Chelseassa uransa aikana lähteestä riippuen huimat 712-717 ottelua. Ainoastaan hiljattain menehtynyt Peter Bonetti ja Ron Harris ovat pelanneet Chelsean paidassa useammin.

Oli kuitenkin hyvin lähellä, että Terryn Chelsea-ura olisi tyssännyt jo 19-vuotiaana. Hän kertoi kuvapalvelu Instagramissa, että seura oli jo hyväksynyt Huddersfieldin tekemän tarjouksen, mutta valmentaja Gianluca Vialli sanoi painavan sanansa, joka esti siirron.

– Aikanani [Chelseassa] vain kaksi seuraa lähestyi minua. Ensimmäinen oli Huddersfield, Terry muisteli.

Steve Bruce oli Huddersfieldin valmentajana. Chelsea hyväksyi tarjouksen, mutta Vialli sanoi lopulta ei.

– Olen todella kiitollinen ”Lucalle”, joka myös antoi minulle debyyttini. Upea ihminen ja upea manageri.

Toinen Terrystä tehty tarjous tuli Manchester Cityltä vuonna 2009. Mark Hughesille oli annettu lähes pohjaton kassa hankintojen suhteen ja hän yritti havitella Chelsea-topparia Etihad Stadiumille. Terry kuitenkin hylkäsi tarjouksen ja pelasi Stamford Bridgellä vuoteen 2017 ennen kuin siirtyi Aston Villaan, jossa hän nykyään toimii apuvalmentajana.