Liverpool-legenda Jamie Carragher on ylistänyt Chelsean entistä kapteenia John Terryä, väittäen ettei hän saanut uransa aikana tarpeeksi paljon arvostusta.

Koko uransa Liverpoolia edustanut Carragher pelasi Terryn rinnalla Englannin maajoukkueessa, ja ällistyi Chelsea-puolustajan laadukkaista ominaisuuksista useaan otteeseen.

Vaikka useat jalkapallofanit ja -asiantuntijat näkivät Terryn hyvin perinteisenä topparina, hän oli Carragherin mukaan yksi parhaimpia puolustajia myös teknisesti.

– John Terry oli pohjimmiltaan parempi versio minusta. Hän oli isompi, voimakkaampi, parempi pallon kanssa myös. Hän oli sellainen pelaaja, joka nousi silmissäsi astetta kovemmalle tasolle kun pääsit harjoittelemaan hänen kanssaan. Tiesit heti, että hän on mahtava pelaaja, Carragher kertoi Sky Sportsille.

[readmore from=Liverpool]

– Teknisesti, hän on paljon parempi verrattuna siihen mitä ihmiset antavat hänelle tunnustusta. Ihmiset puhuvat John Terrystä aina sinä miehenä, joka laittoi päänsä ja kroppansa kaiken tielle – ja hän laittoikin – ja siinä samassa me puhumme Rio Ferdinandista pelaajana joka oli todella hyvä pallon kanssa. Mutta me unohdamme, että Rio oli myös huikea puolustaja ja John Terry oli huikea pallon kanssa.

– John Terry pystyi syöttämään pallon 60-70 jaardin päähän vasemmalla jalallaan – maailman paraskin palloa pelaava keskuspuolustaja olisi hankaluuksissa sellaista tehdessään. Joten hän oli ehdottomasti yksi sellaisista pelaajista, joka tulisi aina nähdä huippupelaajana.

Terry teki debyyttinsä Chelsean ykkösmiehistössä vuonna 1998, jonka jälkeen hän päätyi pelaamaan yli 700 ottelua lontoolaisseuran paidassa. 67 maalia Chelsealle tehnyt huippukippari voitti viisi Valioliigan ja FA Cupin mestaruutta, nostaen myös Mestarien liigan pyttyä vuonna 2012.

Lähdettyään Chelseasta vuonna 2017, Terry pelasi yhden kauden Aston Villassa, jonka jälkeen hän ryhtyi birminghamilaisseuran apuvalmentajaksi.