Chelsean entinen huippupuolustaja John Terry on kertonut, miten hän harjoitteli Panenka-rankkareita kahden viikon ajan ennen kohtalokasta liukastumistaan Mestarien liigan finaalissa vuonna 2008.

Chelsea ja Manchester United iskivät yhteen Luzhniki Stadiumilla Moskovassa, kun Valioliigan jättiseurat olivat onnistuneet pudottamaan Liverpoolin ja Barcelonan kilpailun välierävaiheessa.

Cristiano Ronaldon puskumaali vei Unitedin avauspuoliskolla johtoon, mutta Frank Lampardin tasoitusosuma toi finaalikamppailun tasoihin juuri ennen taukovihellystä. Kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään voittomaalia seuraavan 75 peliminuutin aikana, ja mestari oli täten ratkaistava rangaistuspotkukilpailulla.

Chelsealla oli mahdollisuus varmistaa seurahistoriansa ensimmäinen Mestarien liiga -pokaali Ronaldon epäonnistuttua pilkulta. Terry kuitenkin liukastui märällä alustalla, ampuen rangaistuspotkunsa oikean maalitolpan kautta ulos.

John Terry epäonnistui ratkaisevalla hetkellä. Kuva: Getty Images

Manchester United pääsi pälkähästä ja voitti rangaistuspotkukilpailun lopulta 6-5-lukemin Edwin van der Sarin torjuttua Nicolas Anelkan yrityksen. Tulos olisi voinut erilainen jos Terry olisi pitänyt kiinni alkuperäisestä suunnitelmastaan chipata pallo maaliin.

– Finaaleihin valmistautuessa on tapana harjoitella rangaistuspotkuja, ja me menimme läpi kaikkien rutiinien, esimerkiksi sen kävelyn kentän puolesta välistä [pilkulle], Terry kertoi beIN Sportsin haastattelussa.

– Me olimme tehneet sitä kahden viikon ajan harjoituskentällä, ja minä olin chipannut kaikki omani Panenka-rankkarin tavoin keskelle maalia!

Chelsea voitti Mestarien liigan neljä vuotta myöhemmin kukistettuaan Bayern Münchenin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Terry ei saanut pelata kyseissä loppuottelussa pelikiellon takia, mutta päästi nostamaan Euroopan halutuimpaa pokaalia yhdessä Lampardin kanssa.