Valioliigan legendaarisen maalinsylkijän Alan Shearerin mielestä Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson olisi oikea valinta sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Henderson, 29, säkenöi lauantaina Liverpoolin keskikentällä, kun joukkue voitti Southamptonin 4-0 ja kasvatti johtonsa Valioliigassa jo 22 pisteeseen. Hän teki yhden maalin ja syötti toisen ennen kuin poistui kentältä 88. minuutilla. Kuluvalla kaudella Henderson on jäänyt vain yhdessä sarjapelissä tyystin ilman peliaikaa.

Jo jonkin aikaa on näyttänyt vääjäämättömältä, että Henderson on johdattamassa Liverpoolia Englannin pääsarjan mestariksi 30 vuoden tauon jälkeen. Shearerin, 49, mielestä hänet tulisi palkita loistavista otteistaan.

– Jos kausi päättyisi huomenna, hän olisi minun kauden pelaajani. Ei epäilystäkään siitä, kommentoi Shearer BBC:lle lauantain ottelun jälkeen.

– Minusta hän oli jälleen tänään mahtava. Se tapa, jolla hän ajoi Liverpoolia eteenpäin ja piti kaikki liikkeessä, hänen asenteensa, hänen työmoraalinsa hyökkäys- ja puolustussuuntaan, hänen avauksensa.

– Hän sai maalin palkinnoksi kovasta työstään. Minusta hän oli loistava ja on ollut koko kauden.

– Mikä kausi hänellä onkaan menossa, kerrassaan uskomaton.

– Kun katsoo heidän esityksiään ja sitä, miten erityinen Liverpool on ollut, hän on ollut minusta se johtava hahmo. Hän on ollut loistava.