Englanti saavutti nuorella joukkueellaan sunnuntaina päättyneestä MM-turnauksesta maan parhaan MM-sijoituksen 28 vuoteen, kun se ylsi aina välieriin saakka ja sijoittui lopulta neljänneksi. Yksi Englannin suurimmista onnistujista oli 24-vuotias maalivahti, arvokisadebytantti Jordan Pickford. Pickford taisteli monien mielestä loppuun asti kisojen parhaan maalivahdin valinnasta, vaikka kunnia menikin lopulta Belgian Thibaut Courtois’lle.

Vasta kaksi täyttä valioliigakautta pelannut Pickford nosti välittömästi osakkeitaan siirtomarkkinoilla, ja monet soisivatkin miehelle näyttöpaikan vaikkapa Mestarien liigassa. Epämääräisissä huhuissa on mainittu Pickfordin yhteydessä peräti Bayern München.

Pickfordille ykkösvahdin paikan Sunderlandissa myöntänyt David Moyes kuitenkin kehottaa nuorta torjujaa pysymään maltillisena ja jatkamaan kehitystään Evertonissa. Pickford siirtyi Evertoniin viime kesänä Sunderlandin pudottua sarjasta.

– Uskon, että Everton on Jordanille oikea seura, konkarivalmentaja sanoo The Sunin haastattelussa.

– Everton on iso seura ja hän on vasta siirtynyt sinne. Olisi typerää häneltä edes harkita seuraavaa siirtoa, jos sellaisen mahdollisuus olisikin olemassa.

– Evertonissa Pickford saa tarpeeksi töitä ja hänellä on mahdollisuus kehittyä ilman, että jokaikistä asiaa tarkkaillaan suurennuslasin kanssa. Hän on yhä nuori ja tarvitsee pelejä.

[readmore from=Jordan-Pickford]

– Jos pelaa MM-kisoissa niin hyvin kuin Pickford pelasi, on jo osoittanut pärjäävänsä millä näyttämöllä tahansa. Nyt hänen pitää kuitenkin palata Evertoniin ja jatkaa työntekoa ja kehittymistä. Itsetyytyväisyyteen ei saa vaipua, Moyes varoittaa.

Moyes uskoo myös, että Pickfordilla on kaikki edellytykset vakiinnuttaa asemansa Englannin ykkösvahtina pitkiksi ajoiksi.

– Lähes kaikki hyväksyvät hänen olevan nyt Englannin ykkösvahti. Jos hän tekee kaiken oikein, hän voi pitää asemansa pitkään. Hän voi hyvin olla Englannin ykkönen seuraavien kymmenen vuoden ajan.