Valioliigan takavuosien maaliruisku Alan Shearer kritisoi The Sun -lehdessä Englannin maajoukkueen maalivahtia Jordan Pickfordia.

Shearer kertoo olleensa paikan päällä katsomassa Evertonin ja Newcastlen kohtaamista St James’ Parkilla. Hänen mukaansa Pickfordin esitys oli ”hyvin omituinen”.

– Itse asiassa, se oli ajoittain typerä. Hänet olisi pitänyt ajaa ulos rugbytaklauksestaan Salomon Rondonia kohtaan, enkä ymmärrä vieläkään, miksi häntä ei ajettu, Shearer sanoo.

– Mutta yksinkertaisesti hän innostui liikaa ja meni mukaan asioihin, joihin hänen ei olisi pitänyt mennä. Hän antoi yleisön ja tilanteen vaikuttaa itseensä.

Shearerin mukaan Pickfordin pitäisi entisenä Sunderlandin pelaajana tietää, että hän saa kuittailua Newcastlen faneilta. Siitä huolimatta maalivahti lähti siihen mukaan elehtien ja hymyillen.

– Se on naurettavaa ja omituista käytöstä, kun hänen pitäisi keskittyä pitämään pallo pois verkosta. Olen nyt huolissani hänestä Englannin maajoukkueen suhteen. Hän oli erinomainen MM-lopputurnauksessa Venäjällä, ja hänen pitäisi pitää kiinni ykkösmaalivahdin paidasta, mutta hän yrittää tehdä jopa perustorjunnoista näyttäviä.

Shearer sanoo suoraan, että Pickford pelaa huonoa kautta. Englannin ongelmana on se, ettei huippuvaihtoehtoja ole montaa.

– Pickfordin pitäisi olla kuskin paikalla, mutta hän ei tee itselleen palveluksia tällä hetkellä.