José Mourinho johdatti Manchester Unitedin 3-2-voittoon Crystal Palacesta. Ihan helpolla se ei tullut.

Palace johti peliä jo 2-0, mutta United punnersi väkisin rinnalle ja ohi. 55. minuutilla Chris Smalling kavensi, 76. minuutilla Romelu Lukaku tasoitti ja lisäajalla Nemanja Matić tälläsi upealla kaukolaukauksella voittomaalin (katso video osumasta ja Lukakun mainiosta tuuletuksesta tästä).

Mourinholle tuollainen nousu on äärimmäisen harvinaista. Tarkalleen ottaen se oli ensimmäinen kerta, kun Mourinhon joukkue nousee Valioliigassa kahden maalin tappioasemasta voittoon. Vastaavassa tilanteessa Mourinho on aiemmin pelannut kaksi tasapeliä ja hävinnyt 19 kertaa.

22 – Jose Mourinho has won his first ever @PremierLeague game after being 2+ goals behind (D2 L19). Character.

– Puoliajalla sanottiin muutamia aika kovia sanoja liittyen pelaajien asenteeseen ja ottelun intensiteettiin. Mutta siinä oli myös taktista informaatiota ja me muutimme joitain asioita, Mourinho selitti nousua lehdistölle.

– Me säilytimme toivomme ja uskomme. Me teimme muutoksia. Pelaajat hyväksyivät riskin ja toki olimme myös vähän onnekkaita.

Onnekkuudella Mourinho viittasi David de Gean ilmiömäiseen torjuntaan 2-2-tilanteessa. Katso video torjunnasta tästä.

Unitedillekaan tuollainen ei ole ihan jokapäiväistä. Viimeksi vastaavanlainen temppu nähtiin joukkueelta Valioliigassa joulukuussa 2013.

2 - Manchester United have come from 2 goals down to win a Premier League game for the first time since December 2013 (at Hull), while this was Crystal Palace's first defeat in the competition from a 2+ goal lead. Drama.

Crystal Palacelle tappio oli musertava takaisku. Voitolla joukkue olisi noussut selvästi putoamisviivan yläpuolelle, mutta nyt joukkue on edelleen putoajan paikalla.

– Tämä on suuri suru. Pelaajat antoivat kaikkensa seuran ja toistensa hyväksi. Olimme selkeitä altavastaajia. Minun käy pelaajia todella sääliksi, Palacen päävalmentaja Roy Hodgson sanoi.

Hämmentävää kyllä, Palace ei ole vielä koskaan voittanut Unitedia Valioliigassa. Kohtaamisia on nyt takana 20. Mutta jos jotain positiivista haetaan, niin eilisen myötä Palace on nyt sentään ensimmäistä kertaa johtanut valioliigaottelua Unitedia vastaan.

19 - Crystal Palace haven't won any of their last 19 league meetings with Man Utd, since a 3-0 win in May 1991 thanks to goals from Ian Wright and John Salako (2). Difficulty. #CRYMUN

1 - This is the first time that Crystal Palace have ever led Manchester United in a Premier League match. Unchartered. #CRYMUN