José Mourinho antoi taas sanansäilänsä puhua tämäniltaisen ottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Mourinhon kritiikin kohteena olivat Manchester Unitedin pelaajat.

United on Valioliigassa toisena, mutta sarjamestaruuteen joukkueella ei ole asiaa. Ero mestaruuden jo varmistaneeseen Manchester Cityyn on 20 pistettä. Mourinholta kysyttiin, johtuuko valtava piste-ero joukkueiden pelaajien välisestä laatuerosta vai henkisen puolen asioista. Mourinho vastasi melko suoraan.

– Kuinka monta pistettä välillämme on? Ei kahta, kolmea tai neljää. Ero on iso. Me tarvitsemme molempia asioita [laatua ja parempaa henkistä kanttia], Mourinho sanoi.

– Joidenkin on oltava tasaisempia, ja me tarvitsemme lisää laatua. Joihinkin pelaajiin luotan enemmän kuin toisiin sen suhteen, että saamme eroa kavennettua.

– Joistain pelaajista olen varma, että he pystyvät siihen. Joidenkin pelaajien kohdalla minulla on toivoa, että he pystyvät siihen. Joidenkin pelaajien en usko pystyvän siihen.

– Kun häviää kaikille nousijajoukkueille, hommassa on jotain vialla. Yritän saada jokaiselle pelaajalle saman asenteen, joka minulla itselläni on – että kaikkia joukkueita vastaan lähdetään samanlaisella mentaliteetilla.

Mourinho valitteli sitä, että joukkueen kasaaminen on ikuista kompromissien tekemistä.

[readmore from=Manchester-United]

– Täydellisessä joukkueessa voi ostaa maalivahdin ja jos hänestä ei pidä, voi ostaa toisen. [Mutta minun] on pidettävä pelaajia, joista en pidä – ja tarkoitan nyt sanan jalkapalloilullisessa merkityksessä. On pidettävä pelaajia, joiden ei usko olevan tarpeeksi hyviä.

Yksi pelaaja on Unitedin ryhmässä sellainen, josta muut voisivat Mourinhon mielestä ottaa esimerkkiä – uransa päättävä Michael Carrick.

– Tärkeintä on olla mies. MIES. Isoilla kirjaimilla. Jalkapallossa ei ole liikaa tuollaisia kavereita. Eikä vain jalkapallossa. Koko yhteiskunnassa ei ole mitenkään liikaa tuollaisia kavereita.